怕熱的海美迪H7

海美迪H7,260人仔買返來,一般用都OK啦....
不過,係怕熱囉,室溫三十度,唔用風扇吹,長用就會HANG
又未過保用期,想拆開做改善都唔敢,好彩機身係鋁造的,加個散熱器畀佢啦

80mm 風扇  +  四隻腳, 憶典 S1, 憶典 H2  可以放系上面吹機底。

回覆 2# lotus123

我用600a開通宵都沒事

海美迪H7,260人仔買返來,一般用都OK啦....
不過,係怕熱囉,室溫三十度,唔用風扇吹,長用就會HANG ...
又未過保用期,想拆開做改善都唔敢,好彩機身係鋁造的,加個散熱器畀佢啦
1號閒人 發表於 2015-9-28 02:53 PM

未過保就丟返去話hang機

其實不一定要用大大把風扇都得
我之前個HKBB雞單盒(含wifi AP)又係熱到煎蛋
加隻4cm的式風扇仔已經好好多,唔大風唔大塵又唔嘈 

回覆  lotus123
    我用600a開通宵都沒事
blackkh 發表於 2015-9-28 20:57

電器的 24味, 去濕清熱   

其實唔用風扇,摸落部 米盒增強版1g 仲熱過 2# 果兩部,但一睇 cpu 溫度,米盒低其中一部十度以上,另外一部無sensor 就溫度不詳。

未過保就丟返去話hang機
TH30 發表於 2015-9-28 21:16

唉.......
計過數....拎去換件新嘅,車費+運費要40蚊.....
而家係用AMD剩餘的散熱器,唔使再畀錢....

忍一忍,30度室溫好快會過去

其實唔用風扇,摸落部 米盒增強版1g 仲熱過 2# 果兩部,但一睇 cpu 溫度,米盒低其中一部十度以上
lotus123 發表於 2015-9-28 09:45 PM

米盒邊度睇溫度?我唔多覺既?
定要另裝apps?

米盒邊度睇溫度?我唔多覺既?
定要另裝apps?
TH30 發表於 2015-9-29 09:13

裝 aida64, 再用 sidebar lite 由 有關的 apps 跳去 aida64。