想買機頂盒

一直無留意開依d product
而家應該就咁叫"盒子"??
好多年前既機頂盒開始壞壞地
想買個新既 (應該都會淘 )

請問依家個d盒子係咪可以收到香港免費TV?
有WIFI係咪可以free 咁上網睇movie??
請問有咩好推介呢
最緊要平靚正

買咩都得,千祈唔好買樂視

買咩都得,千祈唔好買樂視
LKF 發表於 2015-10-27 18:08

請問有咩好推介
我真係新手
咩都唔識
依家係度惡補緊依幾年既盒子科技

hdpfans 睇睇

唔怕麻煩就去攞隻樂x嚟試玩, 但請你玩時玩,切記6個月內一定一定要去退機,攞返389-399去買過其他牌子。

你可以試下買letv盒子裝其它apk,如果效果ok,半年內退番個盒子拎番按金買其它牌子盒子

其實android盒同數碼電視機頂盒 名義上都可以叫做機頂盒但實際係兩款唔同嘅product

請問依家個d盒子係咪可以收到香港免費TV?
你指數碼電視廣播?No,巿面上只得幾款數碼電視機頂盒有埋android
其他android只可裝apk上網睇片但收唔到無線亞視

當然網上有其他方法唔駛插天線都收到無線亞視,但穩定/流暢冇保證

其實android盒同數碼電視機頂盒 名義上都可以叫你機頂盒但實際係兩款唔同嘅product

請問依家個d盒子係咪可 ...
C-Leung 發表於 2015-10-27 20:16

我就係睇到好多盒子都好似無得駁天線
即係我用佢地睇無錢新聞都無得睇real time??
要裝apps 泥睇??

有兩用盒,推介 PRIMa 果個

回覆 8# firefire

條,冇realtime無線新聞睇
如果只係睇新聞,都仲可以試下用mytv app,不過mytv app本身係design for手機/平板
用喺盒子其實都幾唔方便(用remote未必control到)

你可以試下搵其他唔係官方嘅app睇無線,但正如之前講 穩定性同流暢度會無保證
如果你要電視+android兩用盒,好似樓上師兄講嘅prima會係比較好少少嘅選擇
印象中epc有開箱文