11月出 小米盒子3

改用 64bits S905 cpu(代替 S812),
但仍1gb ram and 4gb rom....
價不变!

去唔去得過?

我都想知道小米盒子3去唔去得過, 除左new cpu n gpu n wii 版remote,
又无lan port, 又少左 tf card, n 細頭usb, 又少過人地4g rom,
所以想ask ask 各位意見,

我都想知道小米盒子3去唔去得過, 除左new cpu n gpu n wii 版remote,
又无lan port, 又少左 tf card, n 細頭usb, 又少過人地4g rom,
所以想ask ask 各位意見,
jl1088 發表於 2015-10-28 14:14

如果用錢黎計既話, 而仍然係賣299人仔既話, 抵買.  不過以功能黎講

- 無 Google play store
- 無lan port
- 1 個 usb頭
- 小米獨家專用app 香港用唔到
- 99% 要翻牆先用到佢d app.
- 好似有hdmi 2.0

Tight budget 可以諗.  我就唔會買.  我買野從來唔會因為價錢去減低自己要求標準.

天貓魔盒M13 199

已有米盒增强版(s812 cpu),
米盒3 (s905) 冇2gb ram/8gb rom➡不用考慮!

如米盒2,就可谂吓!

又无lan port, 又少左 tf card, n  ...
jl1088 發表於 2015-10-28 14:14

cpu 是64位?? wii版remote即是可感應8軸嗎? 仲有沒其他可取之處?? 如播片快慢等

無lan port當有需要時例如睇波,會想把它棄掉,市面大把可揀,絕對不選!

之前買左佢隻應該二代冇lan port...用app睇now啲免費channel都lag下lag下....
唔明點解佢仲出冇lan port...

之前買左佢隻應該二代冇lan port...用app睇now啲免費channel都lag下lag下....
唔明點解佢仲出冇lan port... ...
rcyw 發表於 2015-10-29 22:42

為左節省成本,零件越少故障率都會降低