[測試] 買咗部 LeTV 樂視 4K TVBox 標準版,唔係真係咁好用

當初諗住 $399 夠平,雖然唔會預佢有咩節目好睇,當買個 android box 盒。
雖然話有私隱嘅危險,但主要想用嚟睇 NAS 入面嘅戲,唔會點睇佢個電視,平時都會關機唔開,所以算喇,諗住點都安全過出面嘅雜麥 android box

不過發覺唔係想像中咁好用,經 SMB 駁 NAS 唔會彈個 box 叫你入 username / password,用唔到。
只能夠用 ftp,不過每次 fast forward / backward 都會等幾耐
而且都係有啲字幕唔 support

竟然係 Top Gear Season 16

佢話 support 3D 戲但限定快門式,我部電視係偏光式所以又無用
仲有開得太耐會死機播唔到片,要 reboot 先得

都係講句,算吧喇

https://www.enterpr1se.info/2015 ... ard-edition-review/

只限快門式 3D 電視

回覆 1# Enterprise

但如果成功裝到 100M 免費半年,己經賺突有餘?

因為長期冇節目表,唔清楚1號台今晚係咪有野睇
佢地而家係 LETV 體育
我正觀察一陣會唔會有波睇

因為長期冇節目表,唔清楚1號台今晚係咪有野睇
佢地而家係 LETV 體育
我正觀察一陣會唔會有波睇 ...
chue 發表於 2015-11-5 01:10

唔可以上網對照節目表?

証實冇法甲,係咁賽車

唔可以上網對照節目表?
yuswwai 發表於 2015-11-5 01:24

我都唔知邊度有,問 LETV,又冇回復

佢個 NETWORK 廢,推介裝小白文件管理打通所有電腦,但可惜冇手機版,否則完美,但手機可以用 ASTRO,文件大師呢D,LETV BOX 對呢D 唔係咁夾所以建議小白,有部份手機可用內建不用裝 APP,當然係大廠手機先有

我由9月已叫左佢地更新固件時加回 GOOGLE,因為呢度係香港,話明香港特別訂制根本唔駛對應國家政策,可惜至今3個月都未見有追加以致令用戶使用體驗打折欠佳留下壞印象,呢度唔能怪人因為意見一早比左佢地唔接受,同 WIKI 一樣咁硬頸

回覆 2# andyhkepc

如果有 free 半年的話就係,但我已經係 HKBN 1G 寬頻用戶.......

佢個 NETWORK 廢,推介裝小白文件管理打通所有電腦,但可惜冇手機版,否則完美,但手機可以用 ASTRO,文件大師呢 ...
chue 發表於 2015-11-5 02:35

無 Google Store 真係一大敗筆

回覆  andyhkepc

如果有 free 半年的話就係,但我已經係 HKBN 1G 寬頻用戶....... ...
Enterprise 發表於 2015-11-5 09:23

唔係HKBN 客仲正呀, 有半年上網送