永久BLACKLIST [开博尔]

關於雙11簽到返現活動可睇番之前個POST
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2240488
之後2015年12月1日大批用戶無法簽到, 災情可睇百度開博爾貼吧, QQ群
於是大家建議發起維權, 退款不退貨, 點知官方竟然提出如此無理條款 (留意最後特別聲明中第一項)
http://bbs.kaiboer.com/thread-106786-1-1.html

簡直係將自己名聲撤底敗壞!! 本身廣電局封禁已令到好多盒子變垃圾, 呢部野仲要係垃圾中既戰鬥機, 仲要係用阿里云系統, 50蚊比我都嫌佢貴, 純粹見佢有返現先買, 每次簽到完都擺埋一邊

有無人同樣中伏?

拒绝说明:因广电229号文件对于电视盒子整改,公布了81个非法应用软件,若您安装了这类软件,可能导致无法正常使用机顶盒,出现签到访问失败;此次活动,已将签到软件向阿里云申请了认证,您安装的软件,都是在阿里云服务端,开博尔是绝对无法去卸载软件的,如您留下机器使用,签到花费了您的精力,本店补偿10元做为诚意致歉,在售后申请处选择“退运费”,金额写10元;您也可以选择退货,我们会在收到退回产品后尽快办理退款。

退货地址:广东省东莞市大朗镇升平中路501号开博尔工业园
收件人姓名:小铁 ,电话:0769-84428616
1.请务必用纸条注明好“退货”,您的淘宝用户名和购买店铺。
2.请将机器以及包装配件一并寄回,并包装好,避免快递途中破损影响退货
3.请不要寄平邮和到付件,我们会拒签收;其他快递均可到达。
为了避免不必要的纠纷,请您务必仔细阅读以上流程!!带来不便还望谅解!

商家(开博尔铁军专卖)同意退货
收件人:小铁收
退货地址:广东省东莞市广东省东莞市大朗镇升平中路501号开博尔工业园
退款说明:您好,这边已经处理了您的退货申请,请您仔细检查是否有漏件少件的情况,确认之后按照地址寄回,并在退款申请中上传好您寄回的快递单号,我们不签收到付件、平邮件以及汇通,请您注意,有什么问题请您随时和我们在线旺旺客服沟通,谢谢。
商家电话:0769-81781788

开博尔....呢個品牌一早已blacklist左..

好耐之前買過佢一款機, 個firmware up 黎 up 去都fix唔到問題, 最後已無update....

我買果時都有諗過"開博爾"會唔會倒閉, 估唔到結果係耍無賴!
就算比盡10000個人返現100蚊, 都係100萬左右, 當係廣告費都唔錯啦!

依家入左個QQ群真係食花生睇戲, 學下野

edenli 發表於 2015-12-3 21:36

去天貓申請左退款未?

去天貓申請左退款未?
nnd 發表於 2015-12-3 21:48

問題就係申請左, 果日真係無法簽到, 依家佢就黎話申請過退款既視同放棄參加資格

樓主如果剩係 BLACK LIST 一間強國公司,個結果最後都會一樣,無論換邊部 YUN OS 盒仔

樓主如果剩係 BLACK LIST 一間強國公司,個結果最後都會一樣,無論換邊部 YUN OS 盒仔 ...
chue 發表於 2015-12-3 21:52

我BLACKLIST既原因唔只係用唔到, 而係呢間野已經從營銷上涉嫌欺詐消費者

就算有無共產黨封直播apps, 買盒一定要買原裝android/或可擦android

因為共產黨要封鎖消息, 所以先會發明山寨yunos

強國野,好難唔呃人,剩係用平到唔信呢招已經長賣長有,你睇下呢區D 帖文都唔難發現消費者同一死穴