[開箱] NVIDIA SHIELD TV 500GB

部機據說星期六2:00已經送過去我屋企
我嗰日大大個人坐响廳就見唔到郵差叔叔囉
麻鬼煩 要我今日去郵局拎 郵差叔叔我下次捉到你揸流攤我一定投訴你

開盒

20160104_135048 (1).jpg

內部

輸出同USB位

連遙控

火牛電子牛唔使煩

講裝GOOGLE PLAY無嘅大陸視訊APP 無EXFILE咁你乜都唔使諗
就算裝咗 好多都唔會响主畫面出現(抑或我唔識?求指點
要响番EXFILE開APP 幸好KODI會响主畫面出現
KODI我响呢度下載BETA版:mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm/
GOOGLE PLAY好多APP都無 要用代替品自己裝 如果你有需要就要ROOT機
幸好我主要用嚟睇片 咁就算 播片HD音效無問題 播ISO無MENU你唔使諗
AC WIFI播藍光ISO同諸神字幕組嘅4K都無窒 流暢

講裝GOOGLE PLAY無嘅大陸視訊APP 無EXFILE咁你乜都唔使諗
就算裝咗 好多都唔會响主畫面出現(抑或我唔識?求 ...
kadon 發表於 2016-1-4 19:13

就算裝咗 好多都唔會响主畫面出現:
裝  Sideload Launcher

就算裝咗 好多都唔會响主畫面出現:
裝  Sideload Launcher
z1022 發表於 2016-1-4 21:01

已經裝咗 但都係無咁方便

部機據說星期六2:00已經送過去我屋企
我嗰日大大個人坐响廳就見唔到郵差叔叔囉
麻鬼煩 要我今日去郵局拎  ...
kadon 發表於 2016-1-4 18:51

Ching係美國Amazon買?

已經裝咗 但都係無咁方便
kadon 發表於 2016-1-4 21:19

Try this.

https://forums.geforce.com/defau ... apk-to-android-tv-/

Ching係美國Amazon買?
nnd 發表於 2016-1-4 21:25

係呀 最平郵遞十二日先到
可能有假期關係

Try this.
z1022 發表於 2016-1-4 21:38

many thx

買 500G 只為睇片?

Try this.
z1022 發表於 2016-1-4 21:38

gd job