個MTV remote control

琴日豪花千五銀,買左部3300D,一開始對住個說明書玩個remote 就玩足我幾個鐘,乜叉學習功能,無論我熄晒燈,無隔住膠袋、直頭remote 痴住個remote ....隔幾CM又好,都係無慢閃LED燈仔開始學習功能........又同埋根本個remote 都無夜光,呢到唔知邊個話有,老昆打手.........其他功能其實只係比用開幾舊水既PRIMA好D快D多野玩D,畫面細致少少,真係有D後悔......C/P值真係唔高,部機輕飄飄

琴日豪花千五銀,買左部3300D,一開始對住個說明書玩個remote 就玩足我幾個鐘,乜叉學習功能,無論我熄晒燈 ...
xxmartin 發表於 2016-1-20 12:45 PM

我頂,根本個說明書係誤導.....兩粒power掣,一直以為係講左上角細粒既power+menu掣一齊禁,打去支援部,原來係指右上角大粒紅色power+menu掣.........fxxk

謝謝資料提供

我頂,根本個說明書係誤導.....兩粒power掣,一直以為係講左上角細粒既power+menu掣一齊禁,打去支 ...
xxmartin 發表於 2016-1-20 14:39

說明書 cap 圖,自己睇,不說明

說明書 cap 圖,自己睇,不說明
wct 發表於 2016-1-20 04:08 PM

黑白嫁個說明,鬼知係指紅色果粒咩......

琴日豪花千五銀,買左部3300D,一開始對住個說明書玩個remote 就玩足我幾個鐘,乜叉學習功能,無論我熄晒燈 ...
xxmartin 發表於 2016-1-20 12:45

又隔袋又熄燈,直咁都比你唸到呀!師兄。你當時一定好灰。

又隔袋又熄燈,直咁都比你唸到呀!師兄。你當時一定好灰。
唔好問 發表於 2016-1-20 07:19 PM

我只係search番有我同樣問題既post,宗合番黎既答案

我只係search番有我同樣問題既post,宗合番黎既答案
xxmartin 發表於 2016-1-21 10:39

夜光感光自動箸,有燈光更係唔箸啦
自己唔識用唔好話人昆你啦

你用PRIMA比 都係o個句啦,用一排至比評啦,m記個remote老人家唔駛教都識用,都唔明睇埋menu都.....

再 cap 多張圖,呢張係講學習功能前一頁

再 cap 多張圖,呢張係講學習功能前一頁
wct 發表於 2016-1-21 11:51 AM

唔使你CAP,我自己都有本.....咪就係呢到誤導囉,寫清楚叫人禁"紅色"POWER+MENU咪得囉,根本只係叫人按POWER掣再加MENU 掣2秒就會慢閃.....然後叉叉叉,我係咁易睇下網上既人問呢個問題都唔少,但係好似呢到D"智商高人"識既又唔教人,唔識既就瓜瓜瓜........無意思囉