求飛鼠推介...

因為MYTV 改左個版面, 用普通個D飛鼠轉唔到版.. 唔可以SCOLL DOWN ...

求大家推介一個好用既, 謝謝...

放棄 MYTV

想問小米果隻藍芽體感搖控係咪做到mouse功能

放棄 MYTV
chue 發表於 2016-2-8 21:51

但想睇配音版runningman mytv 係唯一選擇...

我用開飛智体感飛鼠M3,都幾好用…

飛鼠雖然方便,但如果你唔想用mouse mode時下下要解,的確又幾煩。
最好鼠標狀態係想用先選。

"你唔想用mouse mode時下下要解"   ===>  這是什麼意思呢?

"你唔想用mouse mode時下下要解"   ===>  這是什麼意思呢?
c0207148 發表於 2016-2-9 20:05

因為飛鼠by default係鼠標模式,咁好多時用上下左右+ok仲方便,唔想個鼠標飛黎飛去咪要按制解除囉!

因為飛鼠by default係鼠標模式,咁好多時用上下左右+ok仲方便,唔想個鼠標飛黎飛去咪要按制解除囉! ...
hanzawa 發表於 2016-2-9 23:09

啊…  体感飛鼠,是沒有這個情況的,我沒有需要用上下左右鍵的…  按著A制做drag... 的動作,
   drag up or down, left of right... as you need...

啊…  体感飛鼠,是沒有這個情況的,我沒有需要用上下左右鍵的…  按著A制做drag... 的動作,
   dr ...
c0207148 發表於 2016-2-10 00:10

完全明白,上下左右+ok加飛鼠的確方便全面!
但有時真係覺得用個鼠標drag黎drag去都幾煩幾攰!
當然有d app 非鼠標不可,例如賣tv。
上下左右+ok優先純個人喜好!