[測試] >_<.......想搵隻盒有DTS-HD 7.1 聲道解碼/直出擴音機....求推介!!

>_<.......想搵隻盒有DTS-HD 7.1 聲道解碼/直出擴音機....求推介!!

而家要搵隻盒有DTS-HD 7.1 聲道解碼/直出擴音機.
用黎駁harddisk 播 MKV / Bluray ISO

之前Letv 播MKV 唔可以將DTS-HD 7.1 聲道解碼
用過 MX player PRO / KODI 都唔得 >_<
只出5.1 出唔倒 7.1

好似無-HD license, 就咁DTS就得

好似無-HD license, 就咁DTS就得
kimyiu1029 發表於 2016-3-28 03:03

標準版dts ac3 都唔得啊。

5.1 聲道解碼 DTS 同dolby digital  都得 冇問題
但係再上一級 7.1 就唔得如 DTS-HD, dolby Atmos ....

想買過隻盒睇NBA, 羽毛球, 同播 MKV 包7.1 聲道出 amp 解碼
大家有冇推介?

標準版dts ac3 都唔得啊。
buynaka 發表於 2016-3-28 09:35

我用標準版, dts同DB 都解到

而家就算pro版都冇DTS/AC3 codec, 試下用呢個Patched版本
http://www.underclassblog.com/20 ... al-dts-ac3-apk.html

5.1 聲道解碼 DTS 同dolby digital  都得 冇問題
但係再上一級 7.1 就唔得如 DTS-HD, dolby Atmos ....

想 ...
calvinlai 發表於 2016-3-28 12:57

第三方rom?

回覆 6# frankiepoon

thx ching
尼隻我之前都用過~攪左 一大輪都係唔俾出7.1 so sad!
唔知係咪Letv 局人用佢個硬解~唔俾軟解!

回覆  frankiepoon

thx ching
尼隻我之前都用過~攪左 一大輪都係唔俾出7.1 so sad!
唔知係咪Letv 局人用 ...
calvinlai 發表於 2016-3-29 11:45

今晚返去試下先

回覆 6# frankiepoon

用amp 解碼 隻box 都要解碼 ? 就咁set pass through 得唔得?

因為 dts/ dts-hd synal 經部 amp 解. 盒應該唔駛 license?我用緊隻 himedia cheap 野都係無dts 解碼. 唔用amp 就出唔到聲.