白色盒子裝本地視頻apps看不到?(收到官方證實)

成功安裝黃色VIU(點播)後一直轉圈看不到,UTV同樣情況,你們有沒有問題?
買了白色盒子的朋友可以幫忙安裝上面2個apps測試? 起碼知道是我個別問題還是全部都一樣! 謝謝

成功安裝黃色VIU(點播)後一直轉圈看不到,UTV同樣情況,你們有沒有問題?
super8 發表於 2016-4-21 12:56

試下按 home 掣出番去,再入過去,
我用 樂盒咁樣播到

試下按 home 掣出番去,再入過去,
我用 樂盒咁樣播到
121245 發表於 2016-4-21 14:12

試過,又試了關機重啟等等不同方法幾日先上來問,你可以?

試過,又試了關機重啟等等不同方法幾日先上來問,你可以?
super8 發表於 2016-4-21 14:26

我用樂視盒子,睇完廣告轉圈,
按 home 掣出去,再入番就自動播,
不過白色盒子我就冇,冇得試

我用樂視盒子,睇完廣告轉圈,
按 home 掣出去,再入番就自動播,
不過白色盒子我就冇,冇得試 ...
121245 發表於 2016-4-21 14:38

我有樂視盒子,海美迪都可以用到,但是白色盒子就不可以

買了白色盒子的朋友可以幫忙安裝上面2個apps測試? 起碼知道是我個別問題還是全部都一樣!

買了 ...
super8 發表於 2016-4-21 12:56

唔好行LAN線, 用WIFI試下.

回覆 7# hksuper911
有關係? 我一直都是用Lan線。

回覆  hksuper911
有關係? 我一直都是用Lan線。
super8 發表於 2016-4-22 10:15

我用其他盒行LAN係狂轉圈, 轉用WIFI就得, 可以試下.

可否搭單試埋以下的

now player
https://m.apkpure.com/now-player/com.pccw.nowplayer

試試播唔播到 now 新聞就ok

viu tv app
https://m.apkpure.com/viutv-free-tv-channel-99/com.hktve.viutv

試試點播 d 節目會唔會 load 到 HD 質數

我係樂盒同 mxplus 分別用唔到呢兩隻 apps....

via HKEPC Reader for Android