[測試] 樂視盒仔會員問題

我買咗兩個樂視盒仔,一個只得六個月會員,但另一個有12個月會員,我而家用緊嘅係六個月會員個盒,而且六個月會員好快會到期,想問下會員到期後可唔可以用另一個盒仔嘅會員卡再啟動續期呢?另外我聽說六個月會員嘅盒到期後會自動再續多六個月會員,又唔知係未呢?麻煩各位ching幫幫手解答下,thanks...

我買咗兩個樂視盒仔,一個只得六個月會員,但另一個有12個月會員,我而家用緊嘅係六個月會員個盒,而且六個月會 ...
bennyepc 發表於 2016-4-21 20:27

1) 去 fb 問佢地
2) 你買時冇睇合約試用條款?

回覆 2# buynaka
買嗰時亦無諗住咁用....

我一月尾買,部機都係得6個月,2月一日啟動,
見部機8月6日到期

回覆 4# 121245

我聽人講會員六個月嗰d,到期後會自動再續多六個月俾你,而且又聽講六個月會員嘅係可以六個月內退盒,唔知確實係唔係真,請呢度嘅資深樂視會員解答下,thanks...

回覆  121245

我聽人講會員六個月嗰d,到期後會自動再續多六個月俾你,而且又聽講六個月會員嘅係可以 ...
bennyepc 發表於 2016-4-22 10:09

我咪嗰個人囉,首先你個盒係唔係之前$399自己俾錢買嗰批,如果係就可以繼續睇。

1) $399買盒送一年會費,但有6個月試用期,唔啱睇可以第4~6個月內上官網申請退機,會扣$10 license fee ,退返$389支票俾你。 佢自動續6個月係方便客戶,唔係屈你唔退,唔駛驚。

2) 個會員日期會喺第五個月尾自動續多6個月,如果你唔想退,就可繼續用埋餘下會費。 如果你想退,一樣喺第六個月完之前退。

3) 退機最好預早兩星期申請,預著假期會花多啲時間。

回覆 6# buynaka

thanks...無錯,個盒上有寫你講嗰d退機流程同會收10蚊內容版權費,但就無寫佢會再續多六個月呢一條....
另外退唔退唔係問題,問題個盒係我阿媽用,佢主要係睇LETV本身個app入面嘅電視劇,所以有個會員就變得好緊要,如果唔係就睇唔倒.....
其實我就係驚六個月會員會停,到時就要用另一個盒張vip會員卡嚟續期,但又唔知咁樣做得唔得.....

回覆  buynaka

thanks...無錯,個盒上有寫你講嗰d退機流程同會收10蚊內容版權費,但就無寫佢會再續多 ...
bennyepc 發表於 23/4/2016 23:56

咁咪比錢續約囉。。。。

via HKEPC Reader for Android

回覆  buynaka

thanks...無錯,個盒上有寫你講嗰d退機流程同會收10蚊內容版權費,但就無寫佢會再續多 ...
bennyepc 發表於 2016-4-23 23:56

咁你要一句句睇清楚條款,因佢賣過好多轉,或者等第5個月尾或第6個月開始喺個盒睇下個會員日期有冇廷長。其實你買野前應該了解清楚先,冇理由買完先搵包乜。

同埋張 vip card 好似有寫激活期限,未必可以好似你想一年後先加第二張卡去第一個會員度。

回覆 9# buynaka

我另外一個盒張vip卡最遲係12月底前啟動,絕對夠時間cover到而家呢張卡嘅到期日....