[測試] 對T95有認識嘅請進,有問題討教

.
買咗部T95,呢两日玩咗一輪,有問題想向各CHING討教.

1.部機點解唔見個reset制,第日刷rom點算.有個"AV"插
   孔,唔知係乜?(說明書冇寫)
2.所有直播akp(例如:電視家2.0)都不能硬解,要軟解先
   睇到,但用kodi播4k片係順暢(應該可以硬解),請問點
   先可以響直播akp用硬解都播到.
3.用usb喇叭(此喇叭不用插3.5mm插頭)插入usb插口(巳
   着機)時會reboot部機,初時用,遙控可較大細聲,後來就唔
   得(只係得一個音量),此usb喇叭在樂視盒可正常使用.
4.有冇CHING成功將此機刷ROM? 分享下.

搵到部機嘅ROM (?),日後可能有用:
http://chinagadgetsreviews.com/tv-boxes
.

回覆 2# taxman123

唔該米奇兄,呢頁未有細看.原來有咁多接鏈,再細看.

.

CHING, 我買既是另一部S905, MXQ PLUS 4K(2G+8G), 同樣有你#2的問題....
之前有CHING話MXQ PLUS 用料好過 MXQ PRO...所以買左, 但宜家發覺MXQ PLUS 的FW 好難搵, 反宜MXQ PRO...好多..
今晚搞搞下, 唔知點解又可睇到 直播akp(例如:電視家2.0, HDP)..

之前有个T95教學吾見左,樓主仲被banned,何解呢?     

via #HKEPC# reader

CHING, 我買既是另一部S905, MXQ PLUS 4K(2G+8G), 同樣有你#2的問題....
之前有CHING話MXQ PLUS 用料好過 M ...
nelsons 發表於 2016-5-7 02:02

尼度幫你?
http://freaktab.com/forum/tv-pla ... o-s905-mxq-pro-s905

and here
http://geekbuyingcom.ru/s__blog/ ... re-update-20160307/

尼度幫你?

and here
taxman123 發表於 2016-5-7 19:22

米奇CHING, 多謝你
第1個LINK 是FOR mxq-pro-s905的, 是否mxq-PLUS-s905 都可共用?
第2個LINK 是UPDATE 重起時, 出現公仔幾系秒 就話FAIL.....PS: 我是用USB手指,跟著在 SYSTEM 中選"更新"的

回覆 7# nelsons
回覆: "我是用USB手指,跟著在 SYSTEM 中選"更新"的...."

我都試過同CHING一樣做過,有reboot,跟住見到公仔"正在安裝......" 即時又瞓低
咗顯示 "錯誤"  .   會唔會係要用sd咭先得 ? 手上又冇sd咭, 冇得試.

.

回覆  nelsons
回覆: "我是用USB手指,跟著在 SYSTEM 中選"更新"的...."

我都試過同CHING一樣做過,有reboo ...
skw 發表於 2016-5-10 06:31

應該是M SD 卡, 我手上都無, 無得試.
暫時用軟解玩著先.....

回覆 9# nelsons

日後有進展,記得通知聲. 我都會