4千蚊 40吋 電視之選擇

各位 ching,
尼幾日會買 電視 ,

見 pan 記 又出新款

請問 36吋 至 42吋 左右
3個 牌子 ,  4 仟蚊左右內 有那款推介../ 那款 較好 .. ?  ( 吾太想 大6牌子 )

thx
tv-03 choice.jpg

panasonic好
有5年全保

俾多少少買Panasonic 40CX600H
http://www.price.com.hk/product.php?p=199145

而家 另一伴 話 要  曲面
Sxmsung UA40JU6800JXZK

尼款 如何

而家 另一伴 話 要  曲面
Sxmsung UA40JU6800JXZK

尼款 如何
ef-9 發表於 2016-5-19 10:24

去鋪睇實貨 最實際
每個人的觀點又不同
40" 曲唔曲面 都分別不大

去鋪睇實貨 最實際
每個人的觀點又不同
40" 曲唔曲面 都分別不大
chungsm 發表於 2016-5-19 11:58

尋日去鋪睇實貨 , 經過 pan shop sales話
Pxnasonic TH-40CX600H 做 promote $ 4,999.xx

再去 丰賊睇 , sales 又話曲面電視 做promte

另一伴 又話 買到5千, 又話不如俾多少少 ( 比多 $1,000 ) 要曲面 $6000

另一伴 是 貪  曲面 靚D..... pan 記 5千個部同 3*** 曲面 我又覺得 差不多.......

但曲面 裝上 牆... 又好似  好核突下

攪到 頭暈

尋日去鋪睇實貨 , 經過 pan shop sales話
Pxnasonic TH-40CX600H 做 promote $ 4,999.xx

再去 丰賊睇 , ...
ef-9 發表於 2016-5-19 12:26

如果只睇電視節目 曲唔曲 都無咩分別
sales梗係上你買貴個部啦
睇自己需要啦
panasonic 5年全保

如果只睇電視節目 曲唔曲 都無咩分別
sales梗係上你買貴個部啦
睇自己需要啦
panasonic 5年全保 ...
chungsm 發表於 2016-5-19 12:45

曲面tv唔對正睇畫面會變形?

曲面係大機先有用
咁細個曲乜春呀

曲面係大機先有用
咁細個曲乜春呀
Prorock 發表於 2016-5-19 20:47

ching,

因為 Pxnasonic 40CX600H    都 5千...

3*** 曲面 扣埋 gift... 都是俾多  5xx.....

另一伴 又 鐘意 曲面.....

地方細 放吾到 再大 TV , 而電視 sofa 距離 得 6呎 ,  

見 55xx...左右 買到部  曲面  好似 幾低下 ( 如成皮嘢 就吾唸了)

thx