我部英菲克I9 全志H8八核機頂盒睇Mytv同Viu好窒, 點算?

真係好窒, 好似呢個年代用緊P3既感覺......
想問下有無得幫部機裝解碼包之類?

有用緊P3既感覺的話,就要用埋 P3 的風扇去吹。

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=77&tid=2232286

有用緊P3既感覺的話,就要用埋 P3 的風扇去吹。
lotus123 發表於 2016-5-18 16:20

我部英菲克i9睇MYTV同VIU係窒, 唔係過熱, 睇其他d大陸APP 720P都係順清, 唔知點解會咁
我部英菲克i9係雙11個時用左250蚊人仔買, 應該夠力推MYTV既, 估唔到會咁

Mytv就算用S905, RK3368睇都係窒, 開唔開硬解都一樣.
Mytv super app就無呢個問題, 畫面算順, 係轉台較慢.
ViuTV, Viu For Tablet係H8機頂盒行得好順, 無問題.

我部係靈雲H8, 自已換左粒大Heatsink同刷左做android.

我部英菲克i9睇MYTV同VIU係窒, 唔係過熱, 睇其他d大陸APP 720P都係順清, 唔知點解會咁
我部英菲 ...
nnd 發表於 2016-5-18 16:23

我部RK3368 睇 HKTV 直播,用wifi 已經慢到睇唔到,用風扇吹機底就睇到,但5秒鐘就窒一窒,唔用wifi 改用 LAN 就睇到完全無事。  部機係室溫20° 用wifi 唔吹風扇都無事。

部 Ider H2 (全志H3)都有散熱問題,都要用風扇吹機底。

Mytv就算用S905, RK3368睇都係窒, 開唔開硬解都一樣.
Mytv super app就無呢個問題, 畫面算順, 係轉台較慢.
...
finepix 發表於 2016-5-18 16:26

樂視盒子係咪好夠力睇MYTV?

樂視(S812) ,之前好似有人話睇 mytv 4.1.1有問題的。
我部米盒增强版1G(S812) 睇 mytv 4.1.1 都 ok,似乎米盒個散熱都算唔錯。
另外部 Inphic I8 (RK3368)睇 mytv 4.1.1 有聲話唔同步,要揀 中 質素先得。

S812 (2.0GHz) 同 S905 (2.0GHz) 個 spec 的理論速度都係 2.5DMIPS/MHz

回覆 6# nnd

睇番下面個Post, 樂視果部mytv同viu都好似有問題.
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... page%3D1&page=1

回覆  nnd

睇番下面個Post, 樂視果部mytv同viu都好似有問題.
finepix 發表於 2016-5-18 18:47

我續左HKBN, 9月頭送我2年MYTV SUPER連解碼器再送多1部LETV BOX比我, 有1年VIP加半年英超~
等我到時用LETV BOX試下咩環境~

樂視(S812) ,之前好似有人話睇 mytv 4.1.1有問題的。
我部米盒增强版1G(S812) 睇 mytv 4.1.1 都 ok, ...
lotus123 發表於 2016-5-18 17:35

GoTV, mytv super呢兩個收費app, 就算RK3128都可以行得順.
係得免費個mytv先要求咁高. 仲要1月到現在冇更新過, 一定係TVB的陰毛.