憶典h8 全志H8

買返來直接去刷rom,不過失敗左,有咩方法解救

買返來直接去刷rom,不過失敗左,有咩方法解救
zz4312 發表於 2016-5-19 22:34

重刷

重刷
nnd 發表於 2016-5-19 22:54

試左幾次都失敗,冇燈著,係咪應該試多個rom 先呢?

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

點失敗法? 刷完開唔到機定連刷機過程都出error.
有冇試過刷番原廠YUNOS個rom.

試左幾次都失敗,冇燈著,係咪應該試多個rom 先呢?

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone ...
zz4312 發表於 2016-5-19 22:56

我部係英菲克I9 H8, 首先你要詳細睇刷機教程, 之後要make sure裝好左Driver, 同埋你要有一條公公USB線, 我部機刷機前要用牙簽督機背底板上既一個小制, 我個時要拆瞉先督到~

點失敗法? 刷完開唔到機定連刷機過程都出error.
有冇試過刷番原廠YUNOS個rom.
finepix 發表於 2016-5-19 23:01

刷機過程都出error

睇來要send返去搞

刷rom唔係求其揾到個叫做rom物體就可以刷!最最要緊一定要睇埋硬件配置是否匹配先得!
否則撞板多過食飯!

刷rom唔係求其揾到個叫做rom物體就可以刷!最最要緊一定要睇埋硬件配置是否匹配先得!
否則撞板多過食飯! ...
hanzawa 發表於 2016-5-23 07:42

rom 係岩嘅,不過yunos 最新版好似已經鎖左唔比刷rom,中哂伏

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

刷完android 4.4 睇唔到H265