睇 4K 片源, 請問邊部聲畫最正?

我現在用緊 Himedia Q3, 睇 4K 片都幾靚。 請問新 Himedia 機會否在聲畫上比 Q3 更好? 有沒有其他牌子靚過 Himedia 睇到 4K 的? 謝謝!

對畫質有要求

梗係買 SIGMA SMP8758 蕊片純播放機,OS唔行Android

我推薦買 魅视S4K 賣$1280人仔

不過哩部 HDMI 得 1.4

最高輸出只有 2160p@30fps 

不過播  4K@HEVC@60fps 影片係冇問題

仲支援播 BDISO 可以出原生 menu

問過賣家,大約 8/9月會出部升級版 S4K Pro

多左
1. 雙HDMI 2.0,可以聲畫分離,獨立輸出
2. ES9018K2M音頻解碼芯片
3. 環形火牛

暫定賣$1999人仔,我都等緊哩部

對畫質有要求

梗係買 SIGMA SMP8758 蕊片純播放機,OS唔行Android

我推薦買 魅视S4K 賣$1280人仔

不過哩 ...
kofz 發表於 2016-6-28 16:28

我都等

4k bluray disc 多嗎?

先唔講畫質
e"加市面上盒小播 4K HEVC 10bit 60
想聲畫同步 , 都系得一部半部做到八九成片同步
好多數盒小播左幾秒後就開始差1/3秒
播上十零廿秒後 ... 重加 ...

先唔講畫質
好多數盒小 ...
naomi 發表於 2016-6-28 22:56

千元以內既4k盒子

基本上都可以無視

大部份都係偽4k

試過幾部過千元都系同步不能
同步果部反而唔過千 ...
可能系佢夠勤力
唔計 Beta Firmwares
出過八版 Firmwares

試過幾部過千元都系同步不能
同步果部反而唔過千 ...
可能系佢夠勤力
唔計 Beta Firmwares
出過八版 F ...
naomi 發表於 2016-6-29 00:06

即係邊部?

即係邊部?
kofz 發表於 2016-6-29 00:07

費事幫人打廣告
我又冇$收
唔好知嗱 .

先唔講畫質
好多數盒小 ...
naomi 發表於 2016-6-28 22:56

唔喺啵! 我用緊部 Himedia Q3 睇 4K 都冇聲畫唔同步。 Q3 你地都知道幾時出咖啦! 如果我有唔同步問題,我不會只喺問靚聲畫,唔問同步問題! 比買個貼紙你地睇!