想買智能電視,有冇推介

屋企個舊電視長眠左,要買個新,
想要智能電視,約40吋或62cmx95cm內,
預算最初為$3000,唔要大陸牌子
但去左百老匯,豐澤睇左,
發現最平都要$3600或以上

暫時睇到sony 送500超市卷

唔知有冇師兄用緊,好唔好用,係咪無usb錄影,轉台係咪好慢?wifi連線裝app個d好唔好用,可以裝幾多app?

有冇其他推介,$3600-3800

師兄你個topic打左智能電話,昆左我入來

師兄你個topic打左智能電話,昆左我入來
孤兒仔 發表於 2016-7-4 16:07

謝,已修改啦,唔好意思

剛問過價 PAN SHOP 全新P牌 5年保
TH 43DS630H $4890
TH 40DS500H $4180
TH 40D400H $3690 (非智能電視)

除非係行ANDROID,其他系統都係預買個ANDROID盒。
用緊TH40CX600H,嚴格來講除左YOUTUBE同NETFILX乜都無。
個MIRACAST極廢,通常連幾次先通。

海信k370 40寸或48寸
有android 2xxx  用過好用先介紹你
睇波都冇問題

海信k370 40寸或48寸
有android 2xxx  用過好用先介紹你
睇波都冇問題
131213 發表於 2016-7-4 17:41

可惜我家人唔想要大陸牌子
死左個部就係海信,最初係遙控short下short下咁,之後連部機都自動跳台,上星期仲死埋

剛問過價 PAN SHOP 全新P牌 5年保
TH 43DS630H $4890
TH 40DS500H $4180
TH 40D400H $3690 (非智能電視) ...
士碌架 發表於 2016-7-4 17:22

超晒預算
係的話我就可能會買lg
今日都有睇過下

回覆 8# chi333

LG係WEB OS,
SAMSUNG係 tizen OS。
SONY話ANDROID,但聽人講成日HANG。
唔買大陸牌,你預買ANDROID盒。

仲有日本皮大陸心,Sharp。

回覆 6# 131213

Ching, 請問海信邊度買 ??? 謝謝 !!!