樂視 Now 英超頻道!!

啱啱禁下 原來621 已經改咗名叫樂視 Now 英超頻道

應該係combine 咗兩個broadcaster,
直播/旁述/pre-game/廣告 都simulcast

咁咪好益樂視觀眾?? Now TV制作, LeTV價錢...
只係有delay, bitrate 同24fps 嘅分別

delay, bitrate 同24fps...已講完啦

回覆 1# miloworld

節目內容製作係樂視做的. NOW唔做任何製作的.

回覆  miloworld

節目內容製作係樂視做的. NOW唔做任何製作的.
hellfighter 發表於 2016-8-3 09:20

now 有員工有份參與製作

回覆 4# oopsxp

之前PCCW 自己既新聞告話佢地自己唔做製作果喎.

個分別就會係製作完之後個壓縮程度, 傳送方法, delay同埋個畫質喇,
呢啲都係IPTV會穏陣啲

啱啱禁下 原來621 已經改咗名叫樂視 Now 英超頻道

應該係combine 咗兩個broadcaster,
直播/旁述/pre-game/ ...
miloworld 發表於 2016-8-3 07:25

你搞錯咗,英超播映權係樂視,now都係租佢嚟播,當然會加自己野落去。

你搞錯咗,英超播映權係樂視,now都係租佢嚟播,當然會加自己野落去。
buynaka 發表於 2016-8-3 11:45

講波佬係直用樂視定now自己搞人?

NOW 成班講波佬唔係過晒去咩?攪到歐國盃都要Keyman出山。

講波佬係直用樂視定now自己搞人?
kofz 發表於 2016-8-3 17:40

now d 人過晒樂視, 所以都係果班人
可惜金猴孖寶拆左伙