有無師兄去左電腦節,睇過樂視x43pro demo

可唔可以比d意見個電視畫面質素,
同埋個介面用remote 禁制,會唔會好慢
感謝

可唔可以比d意見個電視畫面質素,
同埋個介面用remote 禁制,會唔會好慢
感謝 ...
Chinaman 發表於 2016-8-20 22:09

自己落一田試下吧,每人要求不同的。

一田有x43 pro,
我去豐澤睇過x43
但唔見有43pro,
睇過x43 畫面算可以接收,
可能我要求唔高,
43 pro 有4k,但睇普通tbb台,畫面會唔會好左,玩ps4 會唔會畫面靚過1080p?謝謝

我琴日係兇澤入左部 x43, 畫質不過不失, 睇慣 SONY 電視既調色會覺得x43係無咁自然. 始終係店內天線接收唔係咁好, 試得唔係咁清楚, 但個價實在係太平, 等於買2年英超送電視, 真係忍唔到手. 用痕生卡簽仲回番 $190 ( $3380 - $190 ), 又有現貨, 又免費送貨, 駛鬼去會展咩.   

x43pro 未見過真機, 但我都係唔會考慮. 得 60hz 都係唔好揀 4k, 仲話想打機 睇 tbb 多, 低階 4k 電視個 upscale 真係唔多掂, 同埋睇千尋呢類 720p低質網絡視頻, 低階4k 電視會將d 缺點放大曬, 睇到想死.

我琴日係兇澤入左部 x43, 畫質不過不失, 睇慣 SONY 電視既調色會覺得x43係無咁自然. 始終係店內天線接收唔 ...
countryboy 發表於 2016-8-21 11:54

上網買4980送2年英超仲有條SOUND BAR送喎師兄!你今次蝕到入肉

佢系3380 包2年英超wor

我琴日係兇澤入左部 x43, 畫質不過不失, 睇慣 SONY 電視既調色會覺得x43係無咁自然. 始終係店內天線接收唔 ...
countryboy 發表於 2016-8-21 11:54

會展平平小小 , 有$3390全數回贈...

今日經開觀塘,上左去佢地show room 睇demo,老實講43pro 系比43 靚少少,播fast and furious 系相對立體d,不過可能電視個mhz 唔夠,過畫面時有d窒,
佢地d cs 仲磅住我一齊試,條女個樣都算唔錯,搞到我掛住同佢吹水多個試機,so far join 睇波送電視既話,我覺得可以諗下,
佢話公司upgrade 緊network,不過應該9吹多,完

今日經開觀塘,上左去佢地show room 睇demo,老實講43pro 系比43 靚少少,播fast and furious 系相對立體d, ...
Chinaman 發表於 2016-8-23 16:14

幫我家姐屋企買果部 X43 今日兇宅送左黎, 自己裝真係唔難, 連鏍絲批都唔駛用.  操作比之前用既樂視盒子爽快好多. 畫質對比我部同係 FHD 既 Sony W800C 係有D距離, D顏色淤淤地, 端利度差少少. 就算宣傳芯片幾勁都無用, 部機既 PANEL 應該係中下價貨, 將貨就價咁, 唔好期望咁高, 算係不過不失咁, 總之我家姐收貨就得, 佢話最驚喜係部機可以用到 Miracast.. 咁我就夾番少少錢就袋走張2年英超卡.

我年頭買了台x3-x43, 用到上星期, 電視播耐點開始有花屏出現, 質素太差, 又多廣告, 開機關機都要硬食廣告, 買3叔L豬好過!