樂視盒子4K標準版用windows 8.1 miracast時只顯示黑畫面

樂視盒子4K標準版用windows 8.1 miracast時只顯示黑畫面
求師兄幫助
點解會咁?要點set?
謝謝

去深水埗某街舖檔口買個仲好啦,$75 咋

去深水埗某街舖檔口買個仲好啦,$75 咋
chue 發表於 2016-12-6 21:45

75蚊一部樂視盒子?

唔係,你就想,係 chrome cast

唔係,你就想,係 chrome cast
chue 發表於 2016-12-7 21:14

Chromecast定係似 Chromecast嘅嘢?

via HKEPC Reader for Android

買左之後就咁插 USB 同 HDMI 就用得,設定方面 4.0 機要顯示>無線螢幕分享,5.0 機就設定要更多> MIRACAST

ching, 係本身唔support還是好難set?

樂視盒子4K標準版用miracast
sony z3 唔得
samsung note 3 唔係點對點同比例有問題同低解像
nexus 4 都唔得
vega a870 ok
樂視盒子4K標準版用airplay
ipad ios9 10 都唔得
macbook air osx 得

usb 睇mkv 無聲 dts, dts-hd true-hd 都唔得

sony tv 4部android都得

樂視盒子4K標準版用miracast
sony z3 唔得
samsung note 3 唔係點對點同比例有問題
nexus 4 都唔得
vega ok ...
lkca 發表於 2016-12-19 11:42

iPad / Macbook Air係AirPlay唔係Miracast

回覆 9# KinChungE

我兩樣都有試