元朗近朗屏有冇乜野好食??? (不是正餐)

特別是下午茶(不是正餐) THANKS

咪普通茶餐廳囉!我鍾意去「俊賢坊」街市有間「多寶茶餐廳」,價錢算便宜,奶茶咖啡都幾正,食物就只係中等稍好 d 咁啦!

其實以前好食得多,但呢一年多以來,物價飛升,佢地又無點加價,唯有係來料方面想法子,改用 d 差幾多下既平價料,令到 d 食味同口感都差埋,但考慮到人地既售價,都收貨啦,反正我都多數係去飲杯奶茶既者。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

一般人都係去巴士站果邊食

原帖由 kiyeah 於 2009-8-28 21:49 發表
一般人都係去巴士站果邊食

無錯, 果度間車仔麵都算數一數二, 好味程度全港排頭3位
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 chiushing01 於 2009-8-30 20:22 發表

無錯, 果度間車仔麵都算數一數二, 好味程度全港排頭3位

果間.....係舖入面食就係唔錯既...但係一到lunch time...就幾乎次次都要坐外面...
對住部泥頭車食
夏天仲要熱到飛起...
伙計態度又都幾麻麻...
所以我自從f.2之後都冇再去

原帖由 yuyin4056 於 2009-9-2 22:55 發表

果間.....係舖入面食就係唔錯既...但係一到lunch time...就幾乎次次都要坐外面...
對住部泥頭車食
夏天仲要熱到飛起...

味道竟然係數一數二,我諗無冷氣人流就減半啦

原帖由 yuyin4056 於 2009-9-2 22:55 發表

對住部泥頭車食
夏天仲要熱到飛起...

果個位好少呢頭車, 旅遊巴就多, 因為係駕駛學院. 錦綉花園和其它私人屋村巴站頭, 不過唔係LUNCH TIME先咁多人, 好多時都要坐出來, 佢舖內坐位都唔算少, 點解咁多人幫襯? 自己諗下

原帖由 愚生 於 2009-9-3 03:53 發表

味道竟然係數一數二,我諗無冷氣人流就減半啦

30幾度無冷氣? 仲要室內? 仲要坐滿人? 佢個KITCHEN仲係黏埋一齊?
如果咁既因素, 亞一鮑魚都要倒閉啦

勝記
牛丸牛腩出哂名, 而家好似在元朗已經有3間, 食過好好食, 牛丸好彈牙(不過本身我都唔鍾意食, 食完都唔鍾意), 牛腩就一流, 但好奇怪, 佢既麵係用油麵, 所以我每次都會叫牛腩米, 仲有佢地會加D冬菜上面, 好夾架 19:30收舖, 吹佢唔脹

原帖由 chiushing01 於 2009-9-3 12:53 發表
勝記
牛丸牛腩出哂名, 而家好似在元朗已經有3間, 食過好好食, 牛丸好彈牙(不過本身我都唔鍾意食, 食完都唔鍾意), 牛腩就一流, 但好奇怪, 佢既麵係用油麵, 所以我每次都會叫牛腩米, 仲有佢地會加D冬菜上面, 好夾架 19:30收舖, 吹佢唔脹

我鐘意彪記 (係雞地)
好耐冇去 以前收六點=]