今期興食蛇,我又講下深水埗另一老牌 「蛇王協」

講足料食落啖啖蛇肉,我覺得佢比近黃金嘅蛇王X更足料!

我覺得蛇王X多人識,係因為二三十年前佢係黃金對出馬路,當街表演劏蛇、
用口咬甩蛇頭、生飲蛇血………兼且佢位置好D,所以先會名氣大。

反之蛇王協縮左入鴨記,俾出面D鐵皮檔遮晒,所以先相對少人識。

好坦白,我食來食去都係蛇羹,其他刁鑽食物水準如何,我唔太清楚;
但有D唔關食物事嘅野,不妨講講。

佢地可能有第二代幫手,所以舖面竟然有 WiFi!
呢樣野,我係其他老派蛇舖未見過………
另外,舖面唔算大嘅情形下,已經擺左兩部 desktop,仲唔係太舊嘅款色!
(22-24" Wide LCD)

唔知日後會唔會現代化呢???

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇第2張圖..個mon好似係馬會個page喎
無知問下.蛇肉似咩味?
細個好似食過,但唔記得咩味lo~

睇第2張圖..個mon好似係馬會個page喎
無知問下.蛇肉似咩味?
細個好似食過,但唔記得咩味lo~ ...
tobyho91 發表於 2010-1-25 02:10

好眼力!
當時跑緊馬…………

至於話味道,你可以想像近似雞肉吧!

見到蛇肉都唔少, 真係要試下

見到蛇肉都唔少, 真係要試下
chiushing01 發表於 2010-1-25 23:04

同新墟有得揮!

回復 5# 小馬馬

成日行SSPO鴨記, 都經過見到, 但無口碑所以唔敢試, 見圖既顏色真係好適中, 無屯門間咁深色, 又無YMT咁淺色, 不妨一試

鴨記果間係咪以前有個姊姊仔(e+應該已經係c9)係電視表演劏蛇

鴨記果間係咪以前有個姊姊仔(e+應該已經係c9)係電視表演劏蛇
Vincent2006 發表於 2010-1-26 09:57

係!女蛇王!

佢廿幾歲接手,而家都四十幾囉…………

幾多$左右@@
David Kirk 發表於 2010-1-26 12:47

一般價錢,

蛇羹細 $30,大$48