台北~~力歐時尚旅館(西門館)

唔知有無師兄住過?想知入住環境同保安質數如何?是否係正經時租酒店?

http://www.liohotel.com.tw/?ptype=n5p

3-4個月前住過....
間房乾淨企理  裝修都OK, 但間房好細      
另外酒店門口在橫街  唔易搵,位置好近西門町  但橫街始終感覺唔太安全

近西門町的,我建議住 新驛旅店
雖然係細間,隔音有少少不足,
但住得舒服、服務員質素好好, 夠哂禮貌,
而且又有得自助洗衣乾衣,
仲有免費飲品(咖啡/茶)等,
真係唔錯!!! 重點!! 行過條馬路就係西門町,亦非常近捷運,
捷運6號出門(好似係唔太記得) 行出去3分鐘就到!

如果唔介意畀多 150 元左右一晚,「豪景」好過啦!舊係舊 d,但都好乾淨,而且好清靜,行 6、7 分鐘就到西門町。

豪景 Agoda 的連結

我上次去住 just sleep

lam3010 發表於 2012-7-24 23:35

上次我都係, 住左兩晚just sleep兩晚amba
我覺得兩間都幾好都係一d比較新既, 就簡簡單單
amba就係西門町果幾條街入面, 比較熱鬧, 落街就咩都有
just sleep就方便d, 去西門町又近(過條馬路就係), 行過去火車站都唔算太遠
不過都係覺得住火車站附近更方便, 因為火車站附近就咩車都有, 熱門景點實有車

lam3010 發表於 2012-7-24 23:35

Just sleep 已 black list (西門町果間)
房係大,係好多都唔克善,
1.房內收不到WIFI , 問左職員,佢話手提電話/TOUCHPAD 收唔到正常, 根本就係訊號接收不足,
要行到去每層既大堂位置先會收到, 房內又沒有LAN線提供!!
2.房內電插頭極為不足,只有一個 , 要用埋水煲果個插座同埋台燈既插庭黎用
3.職員服務態度: 可能大同多房既關係, 地下大堂只有4個人 , 而且處理入房時間好長 (足足等左5分鐘 , 果時只有2對人[包括我]一齊CHECK IN) 等要都等咁耐,而且對客人好冷莫,完全感覺不到熱心,問幾個問題(交通及地點,食物等)都係求求其其咁答我,表現比起新驛大有不及!!)
4.地點距離捷運要行成10分鐘左右 , 一點都不近 , 雖然樓下有間7仔,買野食飲品叫幾方便,但出入真的較遠)

Just sleep 已 black list (西門町果間)
房係大,係好多都唔克善,
1.房內收不到WIFI , 問左職員,佢話手提 ...
殘兵 發表於 2012-7-25 01:19 PM

我都住過just sleep,整體㽇得唔錯
5分鐘check in算慢,上面人兄的要求未免太高了

上次我都係, 住左兩晚just sleep兩晚amba
我覺得兩間都幾好都係一d比較新既, 就簡簡單單
amba就係西門 ...
s123456799 發表於 2012-7-25 00:09

amba 正呀...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我都中意住新驛.. 不過要揀我一定住台北車站附近, 方便d