[旅遊] 在新加坡的四個工作天 - W Singapore//Gardens by the Bay

又來放放我自己整既小短片:
http://www.youtube.com/watch?v=ZMOWeLKZ9iQ

今天去左SINGAPORE4日,做到死左~ 每日都訓得2個鐘,雖然酒店同當地有幾靚幾好玩都好,個腦只係諗住好多好多工作上既野... 無暇休息! 哈哈~~ 不過忙裡偷閒,都要影下相交待番! :)

新加坡真係好乾淨,D人都幾NICE,英文同普通話對佢地黎講係好簡單! 我又唔會覺得佢地D英文帶有任何奇怪口音。野食都OKAY的,同上次去KUALA LUMPUR都係食個D菜,KAYA TOAST...個D,係就係物價貴好多!

GARDENS BY THE BAY係一個好好好值得去既景點,D大樹好超現實,夜晚去睇一流! 不過入面既展覽館就一般,係進階自然版既科學館,一個叫CLOUD FOREST,一個叫FLOWER DOME,溫室既設計。

有冇好既餐廳介紹下

新加坡人講廣東話特別唔同 dXD

有冇好既餐廳介紹下
dchyhk 發表於 2013-6-8 01:37

去左一間係TANJONG PAGAR 站附近叫BLUE GINGER 既餐廳! 好正!! 好值得推介!! :)
至於小食,我就冇時間試食LU :(

果兩個展覽館個外型好似風之谷裏面隻蝗蟲:

我岩岩都去完SG,冇去到,可惜!

新加坡人講廣東話特別唔同 dXD
A君 發表於 2013-6-8 14:44

我講英文佢回國語, 我講國語佢回廣東話...

又來放放我自己整既小短片:

今天去左SINGAPORE4日,做到死左~ 每日都訓得2個鐘,雖然酒店同當地有幾靚幾 ...
。小飛俠。 發表於 2013-6-8 00:26

果幾顆野會變色架...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

果兩個展覽館個外型好似風之谷裏面隻蝗蟲:
kaijinx1 發表於 2013-6-17 01:57

裡面係咁
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

果幾顆野會變色架...
ckkong97 發表於 2013-6-18 21:53

好靚,希望下次去可以以旅行既PURPOSE去!