阿信雲吞麵後篇: SAIZERIYA RISTORANTE

有睇“初試759阿信雲吞麵”可能對我提過嘅$42黑椒牛扒餐廳好奇
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... page%3D1&page=1
自己都好想試所以今日去試,下午到原來冇下午茶而係一個AFTERNOON MENU由11:00-16:00(唔記得,大慨),本來想叫上次門口見到個黑椒牛扒$42+$9飲品BAR任飲,但係個waitress好人建議我食鐵板餐係包埋飲品BAR,最平嘅鐵板餐係鐵板漢堡扒+炸雞+薯塊粟米只係$40,第一次來期望唔係咁高就叫呢個,餐未到出去飲品BAR睇下,流行嘅汽水有齊自己自助,噤咗杯七喜味道幾濃冇將貨就價溝淡,咖啡係NESTCAFE大咖啡機自己噤但係今日LATTE壞咗茶係茶包好似有檸檬茶。返埋位鐵板餐已到,好熱飯係另碟上,塊漢堡牛扒size以$31(40-9)來講算係咁味道同炸雞都可以,食完去噤咗杯MOCHA咖啡返來幾好飲,奶係小杯裝NESTCAFE COFFEE MATE落本,食完再去噤多杯但係噤錯咗朱古力原來都好飲不過偏甜,埋單唔使貼士去收銀俾
今餐$40有雞牛飲咗3杯野可能朱古力太甜好飽,比上次759阿信雲吞麵$42唔飽重平咗$2,系EPC寫咗幾篇關於食嘅野今次係第一次讚

like

薩莉亞?!
除左平, 免+1外, 品質味道份量真係讚唔落, 不論飯, 意粉&pizza 都係...
始終算平, 午市晚市仍然好多人排隊食

薩莉亞?!
除左平, 免+1外, 品質味道份量真係讚唔落, 不論飯, 意粉&pizza 都係...
始終算平, 午市晚市仍然好 ...
Sooo 發表於 2014-10-27 11:13

我在灣仔也有食連洒兩千多元的小餐廳
還是覺得吃2-300佰元的SAIZERIYA 性價比不錯
味道有些做得媽媽虎虎 北角英皇道就不錯
日本分店我也食過 品質很接近
師兄你好有錢架 ?

味道有些做得媽媽虎虎  ...
HK2046 發表於 2014-10-28 02:17

認同,看到餐牌意粉和pizza定價才30左右而分量不小,地方舒適不用tips又有人服侍落單唔使排隊,如果市區多開幾間大家樂美心大快活面臨勁敵!

回覆 5# super8
住沙田附近一間SAIZERIYA 都無 想食都無得食

回覆  super8
住沙田附近一間SAIZERIYA 都無 想食都無得食
PD0200426 發表於 2014-10-28 19:53

佢係慍 南豐地產既商鋪 為主

相信關連集團

thanks ur comment

味道有些做得媽媽虎虎  ...
HK2046 發表於 2014-10-28 02:17

菠菜意粉, 超大量橄欖油
野菌忌廉飯, 份量少
芝士PIZZA, 細, 薄
燒魷魚, 又乾又實
牛扒, 全熟但扒面滲血

食個飯OR意粉, 我就一定唔夠飽, 加個PIZZA, 都接近$60, 又無野飲…我唔認為抵食,
最多話可以用較低既價錢, 試到多款唔同食品, 雖則好唔好食見人見智, 但小弟讚唔落.

我淨係夠錢SAIZERIYA 找數咋, 邊有CHING甘富貴食兩千多元的小餐廳!!!
係咪甘既原故, 就算覺得唔好食都唔可以批評架? 得罪CHING 真係唔好意思bor
CHING 甘有錢, 又識性價比甘好文采, 唔怪得可以串串貢啦

最鐘意食羊架, $39 兩隻, $69 四隻

冷熱水免費任飲, 食完返屋企飲乜都得啦