日yen狂跌,試 佐賀 穗之香 士多啤梨

就係 hktvmall 賣緊果隻,50蚊9粒
一生人都無食過咁貴嘅士多啤梨(當然你行一轉果欄更貴嘅都仲有)
但係我可以話真係值得呢個價錢
入口超軟熟,又甜,完全一啲酸味都無
依家日 yen 狂跌 HKD 50 一 pack 間中食下都可以接受(你話翻去兩年前十算果時我就唔會試啦)
不過就係唔放雪櫃係超快爛,所以一定要放雪櫃(當然講真得果9粒嘢,真係話咁快就食哂,只係入定貨嘅話就真係當日買翻嚟就最好立即放雪櫃幾時想食先拎出嚟會好啲囉)

呢到得 17 粒
有粒比你食左 !?

有咩特別呢?????

有咩特別呢?????
naxingxiao 發表於 2015-1-26 16:51

我唔係專業食家,唔識點形容
外表唔似兩大超市或街市見到果啲咁深紅色
size 算係大,大概有 3分2個乒乓波咁大,咬開後基本上係白肉嘅,的肉個質地係比較淋嘅,唔似超市果D比較爽口味道當然係唔酸,但又唔係話超甜,無之前食過嘅韓國種,但係係大陸種果隻咁甜。
我比較鍾意佢果肉同普通嘅比較係比較淋呢點,但係如果想食甜啲我會prefer韓國種果隻,但係果隻 size 就係普通 size 囉。

50蚊9粒咩?
我見178定150兩盒
一盒有17粒ga咩?

我上網睇圖好似得9粒1盒

(如果睇錯唔好插咁勁)

樓主係hktv定邊度買?

50蚊9粒咩?
我見178定150兩盒
一盒有17粒ga咩?

我上網睇圖好似得9粒1盒

(如果睇錯唔好插咁勁)

樓主係hkt ...
ayogg 發表於 2015-1-26 19:29

我唔係係 hktvmall 買嘅   
識人做生果檔托佢係果欄攞嘅,HKD 50 一 pack,有8到9粒,呢到有兩 pack
不過你去果欄買都只係 100到140
一盒 (一盒有兩 pack)

唔貴wor 同果欄差唔多

唔貴wor 同果欄差唔多
hinball 發表於 2015-2-5 09:45

因為係友情價