[試食] 特色炭火邊爐燒烤 – 廣東人

<特色炭火邊爐燒烤 – 廣東人>

沙田河畔既廣東人小廚,幾年前岩岩開業已吃過及介紹過,由於擺哂出街俾食環日捉夜捉,最後連牌都釘埋,近半年又在後面
幾個鋪再開過,繼續以炭會友。

老實生火的是煤是炭我就唔多知,所以都無選擇燒烤,但冬日可以對住個火,的確風味過人。

不知是否轉了手關係,老闆很後生,做事勤奮醒目過人,除了幫客人燒烤,聊天問感受外,無端端又走來話請我食個$118既醉雞湯底,見佢咁有心做好佢,當然幫佢寫番篇短評。

醉雞鍋足料,雞件十來廿件。

但就酒味過濃,灼料夠味但如藥材與酒比例再調調會更好﹔

手切牛肉,香軟味濃。

其餘生料都大碟,有相為證。

未有酒牌,自己去對面7仔買酒便可,老闆仔仲話將轉戰大圍,鋪位已落實,叫我留意佢地Facebook咁話。

最近又凍番,對住個爐暖洋洋的感覺十分好Feel,圍爐夜話,酒也喝多幾瓶呢﹗

更多美味,請支持小弟專頁人生酒庫:
www.facebook.com/smallsmallsmalllin

師兄日日都出街食飯.

師兄日日都出街食飯.
bei6266 發表於 2015-2-11 10:43

三餐都在街搞掂,所以先咁多先多野可以寫﹗係星期六日放假就自己在家煮囉﹗

請問間野係咪又摺左?

請問間野係咪又摺左?
火B 發表於 2015-7-14 17:59

聽說搬左去大圍,但我未幫趁過了﹗

等天氣無咁熱走去試下先

請問係咪又玩完左?

請問係咪又玩完左?
火B 發表於 2015-11-3 17:05

已被食環釘牌

http://www.fehd.gov.hk/tc_chi/li ... ises_cancelled.html

已被食環釘牌
kawing 發表於 2015-11-4 11:52

佢搬去田心啦
不過唔知做乜關左
唔知有無再去第二到開返