[試食] [新店試食] 意大利小店 - 手作

[新店試食] 意大利小店 - 手作

沙田河畔又有新開小店,是意大利菜『手作 Ti Amo』!

除了味道不錯外,撐佢最主要因為這兒由待應、到收銀、廚房,焗野炒野執碼等,全部都係二十出頭的後生仔。

顯得格外熱誠有幹勁,咁有活力既組合睇見都令人高興,唔知係咪後生仔既「創業夢」呢?

$170唔洗加一有個二人餐。

有蒜蓉包,再有春雞半隻及9吋Pizza﹐仲有蒜蓉炒雜菌及兩杯飲品。食物碟頭大件,味道不錯。

食家話百里香春雞醃得很入味,我就鍾意Pizza香脆芝士夠多,兩個人岩岩好!

P.s. 撐有為青年們亦不得不說個事實,這鋪位不顯眼,近十年單單這鋪轉過餐廳十來次都做唔起執笠收場,希望呢班小朋友加油啦!
更多美味,請支持小弟專頁人生酒庫:

www.facebook.com/smallsmallsmalllin

間野係邊度

間野係邊度
mrcheung1987 發表於 2015-6-12 09:20

新界沙田崗背街9至11號全輝中心地下8號舖
Tsing Yi Town, Hong Kong

我起英國食piri piri chicken + 薄餅 + 汽水都要£4.99
如果呢間店改一改前菜餐單會更好
170兩人唔算貴,可惜香港地食物選擇多,難競爭

樓主好熟個頭?麗豪酒店附近晚上十點半後仲有無野食?有咩食店推介?
或者沙田食宵夜既,食完打的返酒店都可以,有朋友下星期返香港住幾日,唔該!

我起英國食piri piri chicken + 薄餅 + 汽水都要£4.99
如果呢間店改一改前菜餐單會更好
170兩人唔算貴,可 ...
7喜 發表於 2015-6-16 23:41

我就是住在麗豪後面,沙田最出名的大牌檔是禾輋的陳根記,開到1:00am的,你可以去試下呀﹗
而在麗豪後面既河畔都有好多打冷檔、茶記、串燒,都開到好夜的,你可以叫朋友慢慢揀,總有野岩佢食﹗

我就是住在麗豪後面,沙田最出名的大牌檔是禾輋的陳根記,開到1:00am的,你可以去試下呀﹗
而在麗豪 ...
smallsmalllin 發表於 2015-6-17 09:52

好有用,唔洗四圍盲樁樁,thx

where? can try try