[試食] 全是好評的點心專門店? - 籠太子

想食點心,在OR見到呢間龍太子在旺角太子最出名。

下午茶時段找位不難,但收人$3個茶位,茶就無得揀,一坐低待應就隊壺茶來,味道同茶記杯水差不多,挺奇怪的點心店。

宣傳話自己係「傳統與創意並重」,點心價錢$12至$25不等。

先來是「招牌蝦餃」,$12兩粒,睇樣就幾靚,但一夾皮已爛開,最後又是皮有皮食,餡有餡食,差﹔

「皮蛋牛肉腸」,腸粉算滑,但餡不多食落就似牛肉腸多點﹔

「菊花春卷」將春卷皮鎅開來炸到開花,效果既不靚亦油膩到不得了,最後食左半件已放棄﹔

什麼點題作品「煎蝦膠釀茄子」,粒蝦膠就咁放在茄子上,再加上尐燒汁,真係吃不出有什麼特別……

唯一覺得好味的是黑椒金錢肚,醃得入味,其餘真係不提也罷。

全是好評?真心的嗎?

更多美味,請支持小弟專頁人生酒庫:

www.facebook.com/smallsmallsmalllin

睇d食物個樣捱唔到半年囉.d牛肚好似人地食完比你食咁重要多左條烏東

睇d食物個樣捱唔到半年囉.d牛肚好似人地食完比你食咁重要多左條烏東
bei6266 發表於 2015-6-16 10:12

佢下面墊烏冬的,呢碟叫好架喇,其他真係垃圾﹗

openrice 全是打手...已經係常識

睇黎我啲蝦餃好似好啲

openrice 我只當佢係黃頁, 睇餐廳地址/電話/營業時間, 食評我唔會點睇, 見過有 d 食評寫到水蛇春咁長, 加埋 d 打晒燈 set 到好靚既相, 明眼一睇已經知道係打手文, 之前有朋友做過一間餐廳樓面, 佢個老闆叫員工得閒無野做上網寫食評

openrice 我只當佢係黃頁, 睇餐廳地址/電話/營業時間, 食評我唔會點睇, 見過有 d 食評寫到水蛇春咁長, 加埋 ...
db3 發表於 2015-6-16 14:16

我在OR都成日有人send pm我叫我去試食,仲有錢收又免費吃,但之後就要寫好評囉,當然無去啦咁無聊﹗

睇黎我啲蝦餃好似好啲
1800板仔 發表於 2015-6-16 12:45

在那兒有正蝦餃介紹呀?

翠亨邨OK

在那兒有正蝦餃介紹呀?
smallsmalllin 發表於 2015-6-16 16:44

添好運