[投訴] HKTVMALL, 錢就一早扣左. 送貨前一刻就話賣哂缺貨

HKTVMALL 買食品, 錢就扣左但送貨前一刻就話呢刻賣哂缺貨

15 號付款時...
已經立即在VISA 扣款了.

安排左21號早上送貨. 到20號晚上先收到e-mail 話被取消了. 原因係缺貨
我比哂錢.. 過哂數... 等送貨途中變成缺貨.. . 扣哂錢竟然唔會HOLD 貨
你話一件都情有可願... 三件同時間因為呢個情況被取消....太差了...

問CS..諗住睇下有冇得唔做退款. 有貨時直接送貨.....未問到重點.. CS已經 直接閃了.

依家只好睇下下期帳單係咪真係有做退款.... 如果冇仲要慢慢追佢退...

=======
果inventory system 真係好垃圾...呢D野應該一早自動化哂...
有哂API 接口同supplier 的inventory system realtime 做 sync..有咩理由去到送貨前一刻先知冇貨...
到2016年的今日.. 估唔到仲有咁大間網店用傳統管理模式做inventory managament..
14年剛試業時做得差可理解... 但2016年仲係咁款就真係應該把負責呢個PROJECT 的全炒了

會唔會超賣?好似機票咁

會唔會超賣?好似機票咁
TH30 發表於 2016-7-21 00:56

擺明超賣啦....
而且佢果inventory system 擺明唔會做realtime sync / 什至連scheduled sync唔會做...
如果會做scheduled sync 一定唔會到最後一刻先黎話沒貨

擺明超賣啦....  
而且佢果inventory system 擺明唔會做realtime sync / 什至連scheduled sync唔會 ...
kamcm 發表於 2016-7-21 01:07 AM

送貨前一晚才缺貨,明顯係電腦有數但入倉拎貨才知唔夠

佢會退錢落你信用卡到
我都試過
無乜問題發生
唔洗擔心

東西剛收到, 好幾件都過哂食用日期...
下圖是13/7/2016 到期的...
咁搞法... 仲點敢再買

咁搞法... 仲點敢再買 :a ...
kamcm 發表於 2016-7-21 13:28

其實係供應商既問題
同王生冇關

咁搞法... 仲點敢再買 :a ...
kamcm 發表於 2016-7-21 13:28

咁你要馬上向cs投訴了

洗錢買難受
搞完一大輪仲要過期

回覆 6# kamcm

到期的....