[投訴] 覺唔覺出前一丁面質難食左?

記得以前煮到爽口彈牙,依家D面質咬落去好似一條條咁切開,好似公仔面咁好普通

好覺,所以經過優品360,見有一 pack 5包$30 即買,
頭先啱啱宵夜食左一包,真係好味d
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好覺,所以經過優品360,見有一 pack 5包$30 即買,
...
andyhkepc 發表於 2016-8-6 00:54

日版同港版的麻油麵個湯包係唔同. 係唔係好味D. 係個人喜好, 但麵的顏色的確係唔同. 而麵質, 口感, 味道又唔太大分別.

...
andyhkepc 發表於 2016-8-6 00:54

30 蚊包
買其他日本牌子吧
日本人都唔食一丁的

我以前食一丁d面粗d同滑d, 宜家就幼d又鞋左,可能配方轉左

記得以前煮到爽口彈牙,依家D面質咬落去好似一條條咁切開,好似公仔面咁好普通 ...
louishkepc2 發表於 2016-8-3 03:59

Same manufacturer

的確係差過以前,宜家一丁咁貴,加幾蚊夠食韓國即食麵,平既食公仔,四州或者營多撈麵了

其實 唔明點解 茶記 用一丁, 辛辣 , 營多 都會寫明 ! 就係冇 寫住 公仔麵 架呢 ?

其實 唔明點解 茶記 用一丁, 辛辣 , 營多 都會寫明 ! 就係冇 寫住 公仔麵 架呢 ? ...
killer_queen 發表於 2016-8-9 06:19 PM

公仔麵係日清二線產品,我個人好鐘意冬菜味,但近年都差左,味粉份量少左,麵亦幼左,無以前咁好食,日清近年收購左既"福"字麵,做麵方程式都差左好多,有油"憶"味,同統一時比,差天拱地

其實 唔明點解 茶記 用一丁, 辛辣 , 營多 都會寫明 ! 就係冇 寫住 公仔麵 架呢 ? ...
killer_queen 發表於 2016-8-9 06:19 PM

因為係二線,無一丁咁好味的