原來 AE card 美心半價

點解咁遲先知

點解咁遲先知
$foo 發表於 2016-9-4 23:56

Ching 宜家知都未算遲。
不過申請前要諗清楚:
1 白金卡年費1600無得waive,任你打去CS點講都好,都waive唔到。
2 食晚飯先有半價,仲要係2人 (3人 67折,4人或以上75折) 同埋禮拜一至四先至有半價 (五至日得75折)

但Ching用黑卡嘅話就不用理會以上了

不過申請前要諗清楚:
1 白金卡年費1600無得waive,任你打去CS點講都好,都waiv ...
mr_juicy 發表於 2016-9-5 18:07

我本身有美國 AE card, 比年費其實冇問題, 因為真係有用
而家講緊香港版 AE card, 即使美心晚餐75 折都好, 因為平時都成日去開‥

不過申請前要諗清楚:
1 白金卡年費1600無得waive,任你打去CS點講都好,都waiv ...

黑卡係幾時幾多人都有半價?我有個FD有,係就老鳳叫佢比錢

以前有lawry's就會考慮申請嘅...依加唔諗喇

2人半價,4人75折,名小學入學考試數學題?
咁梗係分兩枱兩人食  

不過申請前要諗清楚:

1 白金卡年費$1900無得waive

我本身有美國 AE card, 比年費其實冇問題, 因為真係有用
而家講緊香港版 AE card, 即使美心晚餐75 折都 ...
$foo 發表於 2016-9-5 18:29

好似係 AE 白金有折  唔知其他卡種有冇呢
不過睇左兩眼佢D  指定菜色   兩人折左平均都1K

而家講緊香港版 AE card, 即使美心晚餐75 折都 ...
$foo 發表於 2016-9-5 18:29

小弟就係同Ching一樣,成日去美心集團食晚,所以係絕對值得申請

因為呢個offer包括好多餐廰,Ching慢慢睇

https://web.aexp-static.com/hk/c ... tgrefresh_i_chi.pdf

黑卡係幾時幾多人都有半價?我有個FD有,係就老鳳叫佢比錢
cb391906 發表於 2016-9-5 22:47

小弟沒有資格攞黑卡,你朋友好叻叻
如無記錯,黑卡係禮拜一至日都有2人半價嘅offer,白金卡只係禮拜一至四有。