【工展會】你地掃左d咩?

年度家庭盛事工展會又到喇,由12月10日至1月2日,係冬至聖誕元旦日一家人團飯後好去處(多人幫手拎野 ), 大家買左d咩黎分享下啦!

1. 捷x濃香咖啡 = $100 x 3包 (抵,買左9包)
2. 自x派開心果/杏仁 = $400 x 3 包 (抵)
3. 自x派崩沙 = $30 盒 (伏,D 味好似牛利蘇,硬到甩晒d牙)
4. 壽x叻沙麵套裝/手拉車 = $100/$40 (有麵河粉拉麵刀削麵杯麵包魚醬,河粉ok但麵質麻麻)
5. 超x午餐肉 = $20 x 2 罐 (伏,超重味精)
6. 鹽香雞 = $150 x 3 隻 (咸到甩晒D牙,密封果兩隻係冇肉得脂肪,嬲到震)
7. 齋燒鵝 x 牛肉片 = $20 x 5 包
8. 大地魚粉 = $55 (原來HKTV平d)
9. 李x記無味精雞粉 = $10 (超市好似$19)
10. 蠔豉 = $49 包 (未試)
11. 豬肉片 = $100 x 4 包 (送左包食完好口臭既唔知咩魚片)
12. 記得再加...

以往經驗,去埋 24/12 - 28/12 會展冬日美食節後,會去多次工展作最後掃貨準備過年。

無味雞粉 無味買嚟做咩

無味雞粉  無味買嚟做咩
dvd-rw 發表於 2016-12-16 21:49

唉,人大左
次次改極都總有野錯
係冇味精雞粉

食嘅嘢好似一來唔係特別平,無話平到要即刻買,唔買就蝕,
二來啲貨唔係特別正,整體感覺好似有啲變質,啲外國嘢都黎擺檔,美食嘉年華咩?
反而我覺得啲電器幾吸引
但無買

二來啲貨唔係特別正,整體感覺好似有啲變質,啲 ...
dvd-rw 發表於 2016-12-17 02:43

我住附近嘛

二來啲貨唔係特別正,整體感覺好似有啲變質,啲 ...
dvd-rw 發表於 2016-12-17 02:43

我都覺變左質.....而家連花灑都有一兩檔賣,遲到變淘寶貨集散地

我都覺變左質.....而家連花灑都有一兩檔賣,遲到變淘寶貨集散地
emba4514 發表於 19-12-2016 12:36

上年已經係啦...同街邊短租走鬼檔D 野一樣款...

其實工展會都唔係特別平,平時有啲推廣仲平

依家香港仲有展會真係賣平野咩?
全部都係打住個旗號呃錢多啲喎~

Hotdog x1
Apollo ice cream x1