[取消自用]CSL 6GB SIM CARD FOR 12 MONTHS(18/7)

申請服務所提供之贈品,無限通話分鍾,包NFC 八達通服務
張卡係可以cover 你自己個個number,不過由於卡主係我家人
所以需要我家人陪同去搞呢個手續,故不便提供以上服務
6gb 後行FUP(限速 128kbps)
我舊約未完,手頭上又有兩張
家人又只會在家煲劇,故對我不合用
在7月7日時領取並開通,故有效期至出年7月6日
兩張都係正常sim 卡size(包Mirco SIM)
有需要我可落門市換返iphone nano sim card size
Item 1:CSL 6GB PLAN 12個月
Start:1600
Each:10
Eat:1800
Item 2:CSL 6GB PLAN 12個月
Start:1600
Each:10
Eat:1800
ALL EAT:總數-100

條款:不接受完結前6小時任何出價(EAT 者及該物品首次出價除外)

物品收回再作另行處理。

每個月6GB?4G?

每個月6GB?4G?
tompkyou 發表於 13/7/2015 01:22

係,每月6GB 4G LTE 服務

可唔可以2張一齊用?

如果我食左而唔去轉名,請問點保障你家人唔會忘記賣左而去報失停左呢張卡呢?

這是儲值卡還是合約?

如登記人是你姓名 ,會否臨時被終止而不作另行通知? ...
糖蓮子 發表於 13/7/2015 02:26

合約,登記人是我家人之名。
如無意外,應該冇咩特別情況會被停用將電話卡,有問題搵返我再聯絡CSL 班人查詢問題。

可唔可以2張一齊用?
kong1234 發表於 13/7/2015 03:01

可以,當然你要有兩個裝置先。又或者你指插係Dual SIM 卡電話到用?我想如果兩個SIM 卡插槽均支援CSL 的頻譜的話,這是可以的。

如果我食左而唔去轉名,請問點保障你家人唔會忘記賣左而去報失停左呢張卡呢? ...
hyperbola 發表於 13/7/2015 09:16

登記人雖是我家人,但此事由我代為處理,故不用擔心因為忘記賣左而走去報失的問題。

如果12個月後,我想繼續用此電話卡號碼,但我又不是登記人,咁咪失去此電話卡號碼的使用權?

到時又要轉電話號碼

回覆 8# epa

先唔好講1年後你個號碼之後轉唔轉得番你名, 如果呢年內賣家走去補SIM咭你已經用唔到
再者呢D咭根本唔可以轉賣

如果12個月後,我想繼續用此電話卡號碼,但我又不是登記人,咁咪失去此電話卡號碼的使用權?

到時又要轉電 ...
epa 發表於 13/7/2015 11:09

是,所以我建議只應用落Wi-Fi 蛋到作放上網之用。
回覆  epa

先唔好講1年後你個號碼之後轉唔轉得番你名, 如果呢年內賣家走去補SIM咭你已經用唔到
再者 ...
leolaw 發表於 13/7/2015 12:15

嗯,這確實幾有風險,大家素未謀面卻講求個信字。
轉賣方面,本身諗住自用既,
但見到原來2個Plan 原來有2張,一個人用確實幾浪費。
所以想藉此幫補返家居電話及家居寬頻費用。
但既然不能轉賣,唯有取消交易了事。