小妹想升級做i7,請各位比小小意見,thx!

我已有其他嘢,火牛用緊delta 550w,現在想買cpu,底板,ram,顯卡,唔超頻的,thx!

心目中list:intel i7 : $2240

asus p6t x58 $1930

Galaxy影馳 GTX260+ AC PCI-E 896MB $1460

Corsair TR3X3G1600C9 DDR3 1600 3G Kit (1Gx3)   $569

大家覺得ok嘛!

可以考慮比多幾十蚊買MANLI既GTX275($1499)我認為性價比高D...
其他冇問題

3G 少左D

原帖由 passby 於 2009-8-26 14:51 發表
可以考慮比多幾十蚊買MANLI既GTX275($1499)我認為性價比高D...
其他冇問題

但襟唔襟用架??因為小妹想襟用啲..thx!

原帖由 teslahin 於 2009-8-26 14:52 發表
3G 少左D

3G打機唔夠咩??諗住用住先,唔夠第日再加..

回覆 4# 的帖子

Galaxy影馳 GTX260+ AC Single 896MB DDR3          HK$ 1,275.00         
我認為可以轉呢塊...係單AC既260+...你貴d既版本應該係雙風扇
至於ram既睇你用途...如果唔係行PHOTOSHOP...講真唔需要上到6G...加上你32-BIT只認到3.5G...當然想玩RAM DISK既當然可以上啦...

原帖由 passby 於 2009-8-26 15:02 發表
Galaxy影馳 GTX260+ AC Single 896MB DDR3          HK$ 1,275.00         
我認為可以轉呢塊...係單AC既260+...你貴d既版本應該係雙風扇
至於ram既睇你用途...如果唔係行PHOTOSHOP...講真唔需要上到6G...加上你32-BIT只認到3.5G...當然想玩RAM DISK既當然可以上啦...

請問如果用windows 7...洗唔洗用到6g咁多呀??

回覆 7# 的帖子

唔會用得晒...我認為可以遲D覺得唔夠再加到6G/9G...加上而家DDR3 RAM價升

原帖由 passby 於 2009-8-26 15:09 發表
唔會用得晒...我認為可以遲D覺得唔夠再加到6G/9G...加上而家DDR3 RAM價升

嗯!我多數用嚟打機同睇電影....

回覆 9# 的帖子

咁既話相信夠晒...除非你係玩D ONLINE GAME...咩10開/8開咁...