求list

要A雙核或者3核 顯卡要A卡 2GBRAM 750GBHDD左右

A卡既效能要8600~9600GT左右 加埋機箱同人工

底板要各位巴打贈教!

最緊要平  預算2800~3500左右

照你個list,記憶體果到用第二個牌子會唔會平d??

380W火牛夠唔夠推HD4830,底板有無其他可選擇?

其他依家個AMD核功效唔睇??我依家係用緊4600+

有無AMD核既表可以睇下

2樓寫o既list差唔多了,不過火牛個人覺得買CM RS460會穩陣D

如果加大HDD要幾錢??

AMD Athlon II x 2 240 CPU[AM3]                                             HK$460
MSI 770T-C45 AMD 770M/B                                                    HK$470
Kingston DDR - 2 800MHz 2G Ram x 2                                   HK$420
Sapphire藍寶石 HD4830 Golden PCI-E 512MB                    HK$ 699
Seagate 7200.12 1000GB ST31000528AS SATA II            HK$595
Cooler Master RS460 Real Power Pro 460W 80 Plus 火牛    HK$ 430
LG GH-22NS40 22X SMulti DVD Writer SATA/黑色               HK$ 170
case                                                                                                HK$200
Total                                                                                                HK$3444

原帖由 ben20034 於 2009-9-1 11:42 發表

----240 一定快/涼過 4600+
----火牛加至460W
----底板一係ASROCK/ MAGIC PRO/技嘉,ASUS的平價板,不過MSI 呢塊依家好賣得,好多人出,平靚正之選
----記憶體果到用第二個牌子都係差不多價,用A-data都OK,不過要買趁手,價格持續上升!!!
----如果預4000$或以上可出3核/4核

原帖由 ben20034 於 2009-9-1 13:05 發表
如果加大HDD要幾錢??

用SEAGATE 7200.12系的 1 TB $ 595
夠快,夠平,效能遠超過日立的1TB

聽講1TB HDD好易死,係咪??

有無1TB以下既選擇

你果隻CPU同2樓係咪差唔多??

原帖由 ben20034 於 2009-9-1 11:42 發表

4600+ 使乜升級呀... 你儲多d錢升四核仲好啦