想換新機 有舊件裝回 請幫幫我啦

我換新機 但有舊件要用番 可以有咩選擇?

舊件: AMD 5600+
          120GB HDD
           9600GT
其他全部都要換新野 唔知點選擇塊版好 想睇埋高清 所以想要埋500GB HDD 同TV卡

請問各位師兄有咩介紹同報價俾我知呀 唔該晒

你BUDGET幾多?
用途淨喺上網文書同睇高清?

都唔係淨上網文書既 我預3-4000蚊到啦(唔計舊件啦)

咪著, 9600GT睇唔到高清???
另外好INTEL定AMD定冇所謂

唔好意思 其實我係唔知睇高清電視係需要咩硬件同軟件先可以 另外我係用番AMD 5600+既CPU 所以都係要番AMD既板

原帖由 古惑之神 於 2009-9-5 23:30 發表
唔好意思 其實我係唔知睇高清電視係需要咩硬件同軟件先可以 另外我係用番AMD 5600+既CPU 所以都係要番AMD既板

我部4200+ & 690G都睇到高清電視,你仲要話用番AMD 5600+,你根本唔使upgrade部電腦。
你只需要加HDD 同TV卡 。如果你係為錄影TV加HDD,1TB會好啲。

原帖由 quofei 於 2009-9-6 11:42 發表

我部4200+ & 690G都睇到高清電視,你仲要話用番AMD 5600+,你根本唔使upgrade部電腦。
你只需要加HDD 同TV卡 。如果你係為錄影TV加HDD,1TB會好啲。

你有無裝display card先?

我唔裝display卡,有d高清片會lag
裝左display卡,就算軟解都唔會lag
好明顯690G個display問題

原帖由 lastphoenix 於 2009-9-6 11:45 發表

你有無裝display card先?

我唔裝display卡,有d高清片會lag
裝左display卡,就算軟解都唔會lag
好明顯690G個display問題

690G係onboard架嘛。我咪用onboard囉。
無事好smooth
軟解lag無lag其實好睇你有無功力finetune部機同decoder

我想問下 GA-MA69GM-S2H 呢塊版幾耐之前出?

原帖由 古惑之神 於 2009-9-6 14:19 發表
我想問下 GA-MA69GM-S2H 呢塊版幾耐之前出?

個時我07年買,不過過幾個月就見780G