(價錢預算問題)檢查下得唔得,D料買唔買到,唔該!

update:
其實,D價錢上正X睇同珍寶網睇,相差幾十...
咁聽日去買,會同個LIST相差幾多GA....

========================================================
參考http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1333695,會用以下料..(HDD,CD-ROM,ATX機箱已有)

有打算下年會加顯示卡,個牛得唔得?

AMD Athlon II X2 ADX240OCGQ 240 CPU [AM3] BOX 盒裝 [低電壓]                     HK$ 455.00
ASRock M3A785GMH/128M AMD 785G,DDR3,M.ATX M/B                                    HK$ 580.00
A-DATA DDR-3 1333MHz 2G Ram                                                                               HK$ 306.00
CORSAIR  CMPSU-400CX                                                                                             HK$ 390.00
次選CORSAIR PS-VX450W CMPSU-450VXUK 450W 80+ 火牛                           HK$ 460.00

push....爬文,揀左個牛...
唔該,睇下得唔得!

D野冇問題...如果係d中階卡可以考慮用返CX400W(390蚊)呢隻相信都足夠有突

原帖由 passby 於 2009-9-10 18:28 發表
D野冇問題...如果係d中階卡可以考慮用返CX400W(390蚊)呢隻相信都足夠有突

哦....唔該....
請問CX400W 係唔係CORSAIR  CMPSU-400CX啊...
係唔係都有80+ GA?

回覆 4# 的帖子

冇錯

原帖由 passby 於 2009-9-10 18:51 發表
冇錯

唔該....呢2日出機!

正常,都有貨。
建議你買大小小個牛,因為依家d卡好大食,你話下年先加卡,下年真係唔知D卡要食幾多電。
你可選用CORSAIR PS-VX450W CMPSU-450VXUK 450W 80+ 火牛
只係貴400W 70蚊左右,但係多左2年保養,火數又大D。

原帖由 hksamuel 於 2009-9-10 20:17 發表
正常,都有貨。
建議你買大小小個牛,因為依家d卡好大食,你話下年先加卡,下年真係唔知D卡要食幾多電。
你可選用CORSAIR PS-VX450W CMPSU-450VXUK 450W 80+ 火牛
只係貴400W 70蚊左右,但係多左2年保養,火數又大D。

多謝指教....初初我都打算用呢個...
呢個就作為次選啦...

落到場個價都係差唔多,唔洗擔心,如果全部同一間買,可以叫佢平多小小都仲得。