$7000 打機PC

Intel Core i5 750 (2.66GHz) CPU/8M [Socket 1156] BOX 盒裝 [VT]
GIGABYTE GA-P55A-UD4 P55,SATA3,DDR-III M/B         
Kingston DDR-3 1333MHz 2G Ram KVR1333D3N9/2G        x 2
Sapphire藍寶石 Vapor-X HD5770 PCI-E 1GB DDR5
Seagate 1.5TB ST31500341AS SATA II/32MB HDD
Pioneer DVR-S18FXV 22X DVD Writer /Label Flash/SATA/ 黑色 盒裝
DELTA ServerPower 650W GPS-650ABAEX 火牛

重有冇野改?
唔該晒

RAM應該買1600MHz , 牌子睇自己喜好

用UD4  o既原因係乜???好貴下~
火牛轉ANTEC EA500
顯卡可以揀4890~ 買5770但用唔到DX 11 特效的話~ 其實性價比好低

原帖由 單身的人 於 2010-1-11 16:47 發表
用UD4  o既原因係乜???好貴下~
火牛轉ANTEC EA500
顯卡可以揀4890~ 買5770但用唔到DX 11 特效的話~ 其實性價比好低

有usb3.0 同 sata3
但4890冇dx11喎, 如果第時有dx11game咪玩唔到

原帖由 superglobe 於 2010-1-11 17:17 發表

但4890冇dx11喎, 如果第時有dx11game咪玩唔到

其實第時會有 唔等於 你會用到~ 你確定左你會玩的話就揀5770吧
因為佢o既效能比850蚊o既 HD 4870仲差~ 所以未必抵玩

原帖由 單身的人 於 2010-1-11 17:25 發表

其實第時會有 唔等於 你會用到~ 你確定左你會玩的話就揀5770吧
因為佢o既效能比850蚊o既 HD 4870仲差~ 所以未必抵玩

o.............咁等我睇睇先..........唔該晒

回覆 1# 的帖子

原帖由 casemodder97 於 2010-1-11 17:29 發表
What case will you use?

未定ar....有冇好介紹?

原帖由 superglobe 於 2010-1-11 17:17 發表

唔會玩唔到
只係畫質上既分別
case: CM690/RC600
仲有cpu fan想用咩?

原帖由 Jeff_LHT 於 2010-1-11 23:50 發表

唔會玩唔到
只係畫質上既分別
case: CM690/RC600
仲有cpu fan想用咩?

唔係原裝都ok架咩?
要買另外cpu fan?