求穩定4 cores 組合

公司整 想用intel 板,
請推薦好既intel 板, 要有giga lan, 多PCI slot (最好有 64bit pci slot x 2),
CPU 要 quad 最平系就可以了.
RAM 而家係 DDR3 6GB 最好? 我唔知, 因為未砌過 i7 平台
牛想要stable, 600W ok 了
please advise, thanks very much!

budget?

公司整 想用intel 板,
CPU 要 quad 最平系就可以了.
RAM 而家係 DDR3 6GB 最好? 我唔知, 因為未砌過 i7 平台
牛想要stable, 600W ok
please advise, thanks very much!
Nok 發表於 2010-1-16 12:07

又要最平既intel 4核
但第2行又要行6gb ram  同i7
咁你想點呢

同埋600w牛   太大火數

樓主應該未明白config。連用途都未講,點幫?

又要最平既intel 4核
但第2行又要行6gb ram  同i7
咁你想點呢

同埋600w牛   太大火數 ...
jhch1992121 發表於 2010-1-17 17:57

最干既quad 同用  6gb ram, i7 你覺得有衝突咩? 我想要最平既 i7 而已 :D

budget?
paul94512 發表於 2010-1-16 13:09

budget 5k 得唔得?

樓主應該未明白config。連用途都未講,點幫?
真衰鬼 發表於 2010-1-17 18:17

其實我已經講左基本想要既 config,  用途應該無關重要

其實我已經講左基本想要既 config,  用途應該無關重要
Nok 發表於 2010-1-18 08:46

如用作server,config梗唔同啦。
如用作文書機,config梗係唔使咁勁啦。
如拖少少野,火牛3xx W 都夠啦

如用作server,config梗唔同啦。
如用作文書機,config梗係唔使咁勁啦。
如拖少少野,火牛3xx W 都 ...
真衰鬼 發表於 2010-1-18 11:09

其實我係想要 intel 板, requirement 已係上面講左,
U 就 要 4 cores, 最平既 i7 , 所以想問下邊款 intel 板好

其實我係想要 intel 板, requirement 已係上面講左,
U 就 要 4 cores, 最平既 i7 , 所以想問下邊款 intel ...
Nok 發表於 2010-1-18 11:22

唔通樓主唔知公司既用途?
大板又得,細板又得。
想要socket 1366又得、socket 1156又得。
點答你好呢?