$3000打機,CPU要用INTEL

$3000打機,CPU要用INTEL

...唔知講咩好..

Intel Pentium Dual Core E5300 (2.6GHz) CPU/2M BOX 盒裝 [VT] HK$ 503.00
ASRock P43DE P43 M/B HK$ 483.00
WD Caviar Blue 320GB 3200AAJS SATA II HDD HK$ 319.00
Kingston DDR-2 800MHz 2G Ram HK$ 309.00
iCon皇碩 HD4830 PCI-E 512MB DDR3 HDMI HK$ 579.00
Cooler Master XP500 eXtreme Power Plus 500W 火牛 HK$ 368.00
LG GH-24NS50 24X DVD Writer /SATA/黑色 HK$ 176.00
COOLER MASTER CA-RC332KK Elite 332 ATX Case 全黑色 HK$ 260.00

...唔知講咩好..
Gurren 發表於 2010-1-17 15:50

咁你又回?? 呃POST呀?

樓主,CPU可以轉埋做 E6500 2.93GHz 比較好

比多80-90係可以轉E6500

3000蚊用AMD打機會勁好很多,至少上3核都可以。Display又可用塊勁d既

咁你又回?? 呃POST呀?

樓主,CPU可以轉埋做 E6500 2.93GHz 比較好
JT2106 發表於 2010-1-17 17:13

3千蚊要出打機list 要用intel 我仲有咩好講
除非樓主有intel偏好 我搵唔到有咩大理由支持用intel 係 呢個咁低既budget上面

3k用黎打機唔緊要,但要intel就真係......

3千蚊要出打機list 要用intel 我仲有咩好講
除非樓主有intel偏好 我搵唔到有咩大理由支持用intel  ...
Gurren 發表於 2010-1-17 20:59

我明白你既用意,但每個人都有自己既選擇權…
道理就等於一模一樣規格既手提電腦,
但都有好多人寧願買SONY都唔買COMPAQ或者其他牌子…

3000蚊用AMD打機會勁好很多,至少上3核都可以。Display又可用塊勁d既
真衰鬼 發表於 2010-1-17 18:21

都話左 intel
人地要村屋
你叫人公屋

都係樓黎姐