$2500左右文書機~請C兄們俾下意見

女仔用,唔打機,主要用黎上網...msn...facebook
budget許可既話,想買隻高清手指/卡睇數碼電視

AMD Athlon II X2 ADX240OCGQ 240 CPU [AM3] BOX 盒裝 [低電壓] $437
ASRock M3A785GM-LE/128M AMD 785G,DDR3,M.ATX M/B $500
COOLER MASTER CA-RC341 Elite 341 M.ATX Case 全黑色 $250
Cooler Master RC-350-KKR400 400W 火牛 $220
Kingston DDR-3 1333MHz 2G Ram KVR1333D3N9/2G $390
LG GH-22NS50 22X DVD Writer /SATA 盒裝 $175
WD Caviar Blue 320GB 3200AAJS SATA II HDD $319
total $2291
呢個list得唔得?

ok wow~~
+埋高清手指/卡就可以睇數碼電視

AMD Athlon II X2 ADX240OCGQ 240 CPU [AM3] BOX 盒裝 [低電壓] $437
ASRock M3A785GM-LE/128M AMD 785G,DDR3,M.ATX M/B $500
COOLER MASTER CA-RC341 Elite 341 M.ATX Case 全黑色 $250
Cooler Master RC-350-KKR400 400W 火牛 $220
Kingston DDR-3 1333MHz 2G Ram KVR1333D3N9/2G $390
LG GH-22NS50 22X DVD Writer /SATA 盒裝 $175
WD Caviar Blue 320GB 3200AAJS SATA II HDD $319
total $2291
dragonmo 發表於 2010-1-18 00:54
case 等機主自己揀,最緊要岩用及岩佢心水:funk:
火牛係咪錯價?200幾蚊貨仔用SPI啦,但有餘錢,用番大牌子好。如果用細matx case,改用Delta matx 牛。
我會suggest Compaq 1260i 24x SATA DVD writer $180

case 等機主自己揀,最緊要岩用及岩佢心水
火牛係咪錯價?200幾蚊貨仔用SPI啦,但有餘錢,用番 ...
真衰鬼 發表於 2010-1-18 01:05

ching~ delta 牛有邊隻岩用介紹下~
我唔係好識呢d
另外~高清手指邊隻好D?聽人講magic pro幾好

回復 4# dragonmo
如果CM果隻真係咁平,又唔怕買,段估SPI都唔會好過佢好多。
Delta 果隻會貴d,Delta Green Power 300W EX $305,呢度d ching話好好用。一般文書機夠火力架啦。

回復  dragonmo
如果CM果隻真係咁平,又唔怕買,段估SPI都唔會好過佢好多。
Delta 果隻會貴d,Delta Green ...
真衰鬼 發表於 2010-1-18 16:58

個價我o係jumbo度睇既
咁等我mark低佢~coolermaster果隻無既話就用delta果隻
另外我想買高清卡係咪一定要駁大廈天線
我想試下用天線收唔收到先再用大廈天線

呢隻應該係RC350跟機既牛(另買唔知有冇保..)個人SUGGEST轉XP390(230蚊) OR 買RC35040(機箱連400W火牛)(400蚊)

CM-350 CASE 跟機400W火牛+1

呢隻應該係RC350跟機既牛(另買唔知有冇保..)個人SUGGEST轉XP390(230蚊) OR 買RC35040(機箱連400W火牛)(400 ...
passby 發表於 2010-1-18 18:09

呢隻係咪細機箱?可唔可以俾一俾詳細既型號我睇下

呢隻係咪細機箱?可唔可以俾一俾詳細既型號我睇下
dragonmo 發表於 2010-1-18 18:55

RC-350, $399
有某間大鋪賣緊 $380