想問下我部機有冇得汁到打到BF3,升級要幾錢?

AMD Athlon II X3 460 3.4Ghz AM3 三核心處理器

BIOSTAR A7803B for DDRIII MATX MB

AMD MEMROY ENTERTAINMENT EDITION DDR3-1600 4GB SINGLE MODULE WITH HEAT SINK

SEAGATE SATA-3 500GB 16M 7200RPM

LITE-ON SATA 24X DVD-RW BULK [IHAS124]

COLAMAX PCIE A-HD6450 1GB DDR3 64BIT LOW PROFILE HDMI

一個機箱

赤鬼 520W 火牛

問題:

我呢部機之前砌左成3千蚊,係咪好伏?

如果想升要玩BF3,要點汁?

岩岩果位師兄在嗎?
想問我本身果張DISPLAY CARD trade 唔trade 到錢的?

最貴個張6450都係賣$345....如果你個張有保又唔係用左好耐我估100-150都有機既

AMD Athlon II X3 460 3.4Ghz AM3 三核心處理器

BIOSTAR A7803B for DDRIII MATX MB

AMD MEMROY ENTERTAI ...
kuchi 發表於 2012-7-16 00:38

你想玩BF3咩畫質先...budget又係幾多先?

你想玩BF3咩畫質先...budget又係幾多先?
sumyi311 發表於 2012-7-16 11:00

想玩高質呀,但唔想洗太多,淨係換張display card 玩到嗎?要幾錢到?

呢張list已經砌左?   有仇人機既味道

呢張list已經砌左?   有仇人機既味道
ak8 發表於 2012-7-16 11:08

唔係掛,雖然我預左,果時冇做足功課就砌機

想玩高質呀,但唔想洗太多,淨係換張display card 玩到嗎?要幾錢到?
kuchi 發表於 2012-7-16 11:06

想玩高質呀,但唔想洗太多,同想食放題俾20蚊差唔多
1000以下HD6850   2000千就7850  3千就670

kuchi 發表於 2012-7-16 11:06

如果你係1920X1080既...全高唔LAG就GTX570 (60FPS UP)...或者1600X900全高唔LAG就560ti(50fps up)...CPU就建議轉X945會好少少唔係玩大場會易LAG
咁都係2千7有找...btw你部機幾耐之前砌...如果係近排砌既就真係伏伏地