打機list求評價同改

要求:本人主要for玩外國高質戰爭game,想戰地3開到高配置(唔駛最高),唔超頻,用i5 3450, 預算6500-7000左右
I5-3450-$1600左右(呢個唔變)
底板:(打算用h77系列)Asrock pro4/msv- $9xx左右  or 技嘉D3H
硬碟: SSD固態硬碟120GB(打算用intel)
N記 gtx560 1gb or 藍寶石/msi 7850 (其實邊隻較好?)- 預$1500-1800左右
CORSAIR RAM 4GB-$2xx左右(唔夠日後再加)
POWER: ANTEC NE520C NeoEco 520W 80Plus 火牛  $495(不變)
HDD: WD Caviar Blue 5000AAKX 500GB SATA3/16MB HDD  $476
CASE: COOLER MASTER RC-334U-KKN1 Elite 334 (全黑色) 中直立式機殼  $280
音效卡-(呢個未定,預400左右,如果底板有內置可以唔駛)

mon用dvd機已有

卡我覺得7850比較好
SSD我建議520同埋M3P
RAM 而家加到8G仲好
大部分底板都有內置Sound卡,你儲多少少錢日後買仲好

Ram 4GB X 2

多謝各位先,我想再問問7850同n記隻gtx560差咩?? 底板方面邊隻牌子的較好?

多謝各位先,我想再問問7850同n記隻gtx560差咩?? 底板方面邊隻牌子的較好?
marcoleung21 發表於 2012-7-26 13:51

ASUS

120gb夠用?冇hdd?

marcoleung21 發表於 2012-7-26 13:51

你係唔係指560ti同7850分別    560ti好熱情

我唔係太清楚,張list係friend比,佢話加張n記的gtx560 1gb.... 預$1500-2000左右  熱情?即係好易過熱定點?

回復 8# marcoleung21

GTX560 同 GTX560 Ti 係唔同級別

依我所知gtx方面應該係gtx560ti比gtx560好點, 不過顯卡方面係1500-1800左右價好多人會用藍寶石的7850,點解呢??我又找唔到相關對比