求4000內打機LIST,,麻煩C兄!

預算$4000內,,主要玩LOL,,L4D2之類pc game,,
我有張顯卡HD5750會用番頂住先,,所以果$4千唔洗包顯示卡,,有錢先再升顯示卡!

唔該c兄!!!!!!

預算$4000內,,主要玩LOL,,L4D2之類pc game,,
我有張顯卡HD5750會用番頂住先,,所以果$4千唔洗包顯示卡,,有錢 ...
antonio2728 發表於 2012-8-2 18:26

你有幾多舊parts會用番?

回復 2# 真衰鬼

得顯示卡(個FD送比我),,DVD機唔係用SATA頭好舊好大個,,
要新機箱(平平一個就OK,唔洗特別),,因為我部機係廠機所以個箱比較細!
麻煩C兄!!

你地話事,,
總之唔該哂!!

你地話事,,
總之唔該哂!!
antonio2728 發表於 2012-8-2 19:47

Intel Core i5-3450 Ivy Bridge (3.1GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝        HK$ 1606
ASRock H77M H77,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B        HK$ 660
Team DDR3 1600 2x$GB RAM $359
Seagate ST500DM002 500GB Barracuda SATA3 6Gb/s /16MB HDD        HK$ 472
Asus DRW-24B5STB 24X DVD Writer /SATA/黑色        HK$ 138
Antec Neo Eco 520C $495
Xigmatek 山河系列 ASGARD Pro CA-ASGP2F CCC-AE37BS-U02 2FAN 前置USB3.0 中直立式機殼        HK$ 310
Total $4,040

回復 6# KYWERO

RAM clock speed 11,比較慢。用2x4GB果種clock speed 9,快D。
火牛太過份了,500W有突好多,亦夠推大火力display card。
750W要雙卡+超頻才用得著。
至於CPU+MB,你果組是OK的。
ADATA SSD我有保留,領過野。可128GB SSD + HD,化算好多。

回復  KYWERO

RAM clock speed 11,比較慢。用2x4GB果種clock speed 9,快D。
火牛太過份了,500W有突好 ...
真衰鬼 發表於 2012-8-2 21:22

都見吾到大分別係邊,哈哈