求 ITX list,主要用來比小朋友唱K用

想砌部ITX比屋企三個小朋友唱歌睇碟用,因為會用來唱歌,
唔知底板OR聲卡有無特別要求。

基本要求如下:
1.可以一次比三個小朋友一齊唱
2.128SSD + 2TB
3.CPU 夠用就OK
4.RAM 8GB

唔知需唔需要其他設備配合,如DVD,希望有經驗CHING幫手比D意見,多謝!

已刪

搞不懂唱歌睇碟為何要8GB ram
woshtim 發表於 2014-11-27 17:19

我連唱歌睇碟點解要128G SSD都唔明\

雖然暫時主要用來比小朋友唱歌看碟用,但遲小小返小學可能會比小朋友做功課.

回覆 1# wongkingfai
Blu-Ray?HDMI?TV how much吋?4k?

回覆 3# yjfoeg
Boot,開Application,PDF快D...千千萬萬種原因
係咁架啦,好出奇咩?

回覆  yjfoeg
Boot,開Application,PDF快D...千千萬萬種原因
係咁架啦,好出奇咩?
Computerz123 發表於 2014-11-27 18:58

SSD用途有好多, 但唱歌睇戲真係唔多關事丫嘛
我想講既只係
既然已經預見以後有其他用途
點解唔出Post講埋呢
而家D小學功課, 有D係一般文書機比較吃力既
早幾年已經有修圖功課, 著重電腦既話更加有可能要做剪片

唔係電腦list
係咪淘個大陸機頂盒加apps就大把歌
再淘埋啲無線咪系統done,不過一拖二同一拖四分別好大

唔係電腦list
係咪淘個大陸機頂盒加apps就大把歌
再淘埋啲無線咪系統done,不過一拖二同一拖四分別好大 ...
bbsunny 發表於 2014-11-28 17:22

師兄請問有冇淘寶相關資料提供?想自己整套學下野

回覆 8# bbsunny

Yeah..人地要用i5比小朋友做功課