畫面跳格

hi,

最近換了CPU 加RAM後,開機入到Windows裡面大約10秒會跳一下,是什麼問題?顯卡有事?有時開機又無事....

Thanks

hi,

最近換了CPU 加RAM後,開機入到Windows裡面大約10秒會跳一下,是什麼問題?顯卡有事?有時開機又無事. ...
goconnect 發表於 2015-2-17 12:00

需要重安裝操作系統

需要重安裝操作系統
3470 發表於 2015-2-17 12:04

咁大獲....我用Display卡,如果反安裝再裝得?

how can see windows log? and confirm what is the problem?

Thanks

咁大獲....我用Display卡,如果反安裝再裝得?

how can see windows log? and confirm what is the ...
goconnect 發表於 2015-2-17 12:51

CHECK下插MON條線有冇事先啦..同埋你跳一下係點跳法..係無SIGNAL定點.
CHECK既順序係

MON線有冇插實..插落第個DISPLAY插口..插落第個MON插口.用第個MON試下有冇事.最後換線
唔得就再試下唔用DISPLAY卡..用內置個張睇下會唔會咁.

下下都叫人重裝..呃分都有個浦啊..大佬..

BTW..錯區~~~~~

CHECK下插MON條線有冇事先啦..同埋你跳一下係點跳法..係無SIGNAL定點.
CHECK既順序係

MON線有冇插 ...
chingchiu169 發表於 2015-2-17 15:19

just the screen fast up and down,(not black screen)

MON線--check tonight thanks, and will try other port.thanks.(my CPU no display module)

BTW..錯區~~~~~<--?? I am 砌機ing

just the screen fast up and down,(not black screen)

MON線--check tonight thanks, and will try oth ...
goconnect 發表於 2015-2-17 16:33

試埋換下DRIVER~~~

Driver 更唔到、卡太舊,試插過另1個port. 都會跳。

但好似用上20-30 後都唔會跳,研究中