一陣去買"升級" 請給個意見

舊硬件拿回老家
新硬件自己用

自己打機聽歌睇戲用,希望大家比少少意見。 唔該晒~~~~~~~~~~
主要玩battlefield 4, dying light, dayZ
Intel 4 Cores 4 Threads Core i5-4460 Haswell Refresh (3.2GHz,6M Cache,LGA 1150,22nm) CPU BOX 盒裝        HK$ 1330
Crucial M550 256GB CT256M550SSD1 2.5" SATA 3 6Gb/s (Solid State Drive, SSD) 固態硬碟 7mm        HK$ 799
TEAM Elite DDR3 1600MHz 8GB (1x8GB) Ram TED38G1600C1101 x 1        HK$ 440
ASUS 華碩 H97-PRO GAMER H97,DDR3,LGA 1150,Intel GbE Lan,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B        HK$ 955

淨升U唔升display?

回覆 2# wilson030

用緊張7800 2GB,上年喺代理換返黎,頂唔順先再買 =))))))

有冇好介紹?

回覆  wilson030

用緊張7800 2GB,上年喺代理換返黎,頂唔順先再買 =))))))

有冇好介紹? ...
banok 發表於 2015-3-14 17:27

冇錢960
有啲錢970
好多錢980
非常多錢970 SLI
極之有錢980 SLI
米皇 等TITAN X

回覆 4# wilson030

原來我果張係R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC

回覆 4# wilson030

960啦
睇下塊底版有冇又好D又差唔多價錢??

回覆  wilson030

960啦
睇下塊底版有冇又好D又差唔多價錢??
banok 發表於 2015-3-14 17:48

呢塊係H97裡面最好嗰塊

底板我都係呢塊,
不過我有D後悔冇上z97,日後屎忽痕想玩k版u或者n卡行sli的話又要換板

底板我都係呢塊,
不過我有D後悔冇上z97,日後屎忽痕想玩k版u或者n卡行sli的話又要換板 ...
Jack813 發表於 2015-3-14 18:23

哥哥呢塊都有得OC架

哥哥呢塊都有得OC架
wilson030 發表於 2015-3-14 18:27

有咁ge樹,唔講真係唔知
咁就超頻方面同z97有乜大區別