請咁多位幫幫手睇睇張LIST

請問咁樣配搭有冇問題/可以改進.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

卡轉G1 GAMING

卡轉G1 GAMING
wilson030 發表於 2015-4-29 19:09

佢用stock cooling 喎+冇買風扇... 唔係ichill 980 好D咩

佢用stock cooling 喎+冇買風扇... 唔係ichill 980 好D咩
kaesar 發表於 2015-4-29 19:15

4460洗鬼加風扇咩,原裝都夠啦
個case通常都會送
ichill係散熱好姐
G1係OC,散熱各方面都OK
夏天唔過80度咪得囉

4460洗鬼加風扇咩,原裝都夠啦
個case通常都會送
ichill係散熱好姐
G1係OC,散熱各方面都OK
夏天唔過8 ...
wilson030 發表於 2015-4-29 19:35

Ching , 你誤會左, 我既意思係佢部機原本就有stock cooling + 冇買任何風扇
機箱內部會好熱, 係咁既情況下買ichill 唔係好過買 G1 gaming 咩

多謝兩位先,
但想學多少少,
請問ASUS 既DISPLAY 有咩問題?
另外GIGA 既底板又點睇法, (定係轉做其他牌子)

多謝兩位先,
但想學多少少,
另外GIGA 既底板又點睇法, (定係轉做其他牌子) ...
cg20 發表於 2015-4-29 19:53

Asus display 冇問題... 係貴少少, C/P ratio 低過其他牌子少少
但Asus GTX 980 Strix 唯一既好處係比較靜

Giga 之前B85M-DS3H 塊板俾人爆偷工減料
但H97-D3H 一D問題都冇... 放心買

Ching , 你誤會左, 我既意思係佢部機原本就有stock cooling + 冇買任何風扇
機箱內部會好熱
, 係咁既情況 ...
kaesar 發表於 2015-4-29 19:45

4460同970本身發熱量就唔高
你用ichill都冇用架喎...發熱量一樣放出既熱都係一樣,咁你話機箱內部會好 ,熱張卡吸返都熱風散熱都係差
一般嚟講靠個case做對流其實都夠,當然送得一把FAN嗰啲就令計啦

多謝兩位先,
但想學多少少,
另外GIGA 既底板又點睇法, (定係轉做其他牌子) ...
cg20 發表於 2015-4-29 19:53

同價有更好既選擇
H97 D3H冇問題

再請問
GIGABYTE技嘉 GV-N960G1 GAMING-2GD GTX960 2GB GDDR5 採用WindForce 3X 三風扇顯示卡

GIGABYTE技嘉 GV-N960G1 GAMING-4GD GTX960 4GB GDDR5 採用WindForce 3X 三風扇顯示卡
邊張好