換display一問(已解決)

我部機張display好似壞左...想換過張...請問有冇建議?
現在用緊既涵
AMD Athlon II X4 740 3.2GHz FM2 4MB 65W
ASROCK FM2A75M-DGS R2
KINGSTON 4GB DDR3 1600 C11*2
SEAGATE SATA3 1TB 64MB
SHAPPHIRE HD7850 OC 2GB DDR5
cooler master gx550 550w 80plus bronze
cooler master 343kkn4 usb3.0 micro mtx

如果我想換張NVIDIA 既GTX960 再加隻1TB 既HD隻牛夠唔夠力推?同埋用緊既機箱放唔放得落?
同埋聽人講如果用AMD既CPU夾NVIDIA 既GPU會有機會撞既講法又係唔係真?
麻煩解答一下

960睇你買邊張,成12吋長果D就緊係唔洗諗啦,550W火牛推960無問題,

你果句聽人講就真係聽人講算...最多咪GPU未到樽頸但CPU已到樽頸..不過好快第3樓打後留言都係叫你轉intel換U換底板加RAM.

960睇你買邊張,成12吋長果D就緊係唔洗諗啦,550W火牛推960無問題,

你果句聽人講就真係聽人講算...最多咪GPU ...
kai魂” 發表於 2015-7-11 15:35

明白,咁ching有冇邊隻牌子既gtx960可以介紹下?主要for打機..

MSI 微星 DI-N960TG4 GTX960 GAMING 4GB GDDR5 OC TWIN FROZR V 雙風扇顯示卡        HK$ 1899

MSI 微星 DI-N960TG4 GTX960 GAMING 4GB GDDR5 OC TWIN FROZR V 雙風扇顯示卡        HK$ 1899
kai魂” 發表於 2015-7-11 16:22

我仲以為4gb要2k以上...如果唔駛又真係幾抵玩...最緊要係入到我部細箱

回覆 5# kwokbo
如果用2k買 960 4gb ,我不如上970

回覆  kwokbo
如果用2k買 960 4gb ,我不如上970
leo6e25 發表於 2015-7-11 16:42
Athlon X4 740配970做乜

回覆 7# yjfoeg
我只係想話我個人認為960唔太值2k 嘅價